Aproape 150 de porții de mâncare caldă în Târgu-Jiu pentru oamenii străzii

272

Acțiunea umanitară inițiată, duminică, de către autoritățile municipale a continuat și în cursul acestei săptămâni. Luni și marți, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu şi ai Poliţiei Locale au împărţit astfel încă aproape 100 de porţii de hrană caldă persoanelor aflate în adăpostul de noapte din municipiu, dar şi celor care stau pe străzi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petriţa, a declarat, că în zilele geroase oamenii străzii nu au fost uitați de autorități, lor fiindu-le oferite numeroase porţii de mâncare, hrana fiind pregătită la Cantina de Ajutor Social. “Duminică, a fost oferită mâncare caldă persoanelor care dorm în Gara Târgu-Jiu, dar şi celor identificate în Piaţa Centrală. În cele două zile cu temperaturi extrem de scăzute au fost oferite 75 de porţii cu mâncare. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică au încercat să preia persoanele fără adăpost din cele două locaţii şi să le conducă la centrul social, aflat în subordinea Primăriei municipiului Târgu-Jiu, Casa Iris, însă doar trei dintre acestea au acceptat. Pentru această seară sunt pregătite alte 60 de porţii cu hrană caldă care vor fi distribuite oamenilor străzii, dar şi celor care se află în centrul social Casa Iris. Astfel de activităţi au ca obiectiv prevenirea unor evenimente nefericite cauzate de frig în perioada lunilor de iarnă şi îndrumarea persoanelor în cauză către un centru social din Târgu-Jiu”, a declarat, ieri, Alexandra Petriţa.
Acum la Centrul Social de Urgenţă “Casa Iris” sunt adăpostite, de frig, 26 de persoane, dintre care şase sunt femei şi trei copii. Instituția are o capacitate de 32 de locuri, putând fi suplimentate până la 37 în cazul în care, din cauza temperaturilor scăzute, persoanele fără locuinţe vor veni să se adăpostească aici.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here