Aproape 100 de gorjeni, internați cu viroze și pneumonii

236
Woman Looking Concerned --- Image by © Royalty-Free/Corbis

În doar o săptămână, aproape o sută de persoane din județul nostru au fost internate după ce au fost diagnosticate cu viroze și pneumonie, acestea fiind cazurile severe, pentru că numărul total al îmbolnăvirilor este mult mai mare. 1049 gorjeni au fost diagnosticați cu viroză și 427 cu pneumonie.

Comparativ cu săptămâna anterioară, când 790 de cetăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze, alţi 310 având pneumonie, în ultima săptămână a crescut numărul îmbolnăvirilor. „Așa cum ne așteptam, s-a înregistrat o creştere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie. În urmă cu două săptămâni, am avut 790 cazuri de viroze şi 310 de pneumonie, iar la capitolul internări au fost 50 cu viroze și 45 cu pneumonii, iar în ultima săptămână au fost 1049 de viroze cu 31 internări și 427 de pneumonii cu 64 internări. Cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here