Aproape 1.500 de viroze şi pneumonii, în Gorj

312

În perioada 15-22 octombrie, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat nu mai puţin de 1.121 viroze şi 344 cazuri de pneumonie. Aproape o sută de persoane au necesitat internare. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj îi sfătuiesc pe cetăţeni să îşi ia toate măsurile ce se impun pentru a preveni îmbolnăvirea.

În această perioadă ne aflăm în plin sezon al virozelor. Medicii gorjeni confirmă faptul că tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu viroze, în ultima vreme. Şi statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj relevă un număr destul de mare de viroze şi pneumonii. Astfel, în perioada 15-22 octombrie, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 1.121 viroze şi 344 pneumonii.

Sute de copii, afectaţi de viroze
Din cele 1.121 de cazuri de viroze existente la nivelul judeţului nostru, câteva sute s-au înregistrat în rândul copiilor. Pe categorii de vârstă, situaţia virozelor se prezintă astfel: 112 cazuri la bebeluşi, 219 – la categoria 2-4 ani, 358 îmbolnăviri la categoria 5-14 ani, 283 la 15-49 ani, 101 cazuri la 50-64 ani şi 48 de cazuri la persoanele de peste 65 de ani. Numărul internărilor cauzate de viroze este 36, majoritatea înregistrându-se tot în rândul copiilor. Cel mai probabil, numărul real al celor care s-au îmbolnăvit este mult mai mare, în statistici fiind prinşi doar cei care s-au prezentat la medic.

Aproape 350 de gorjeni cu pneumonie
Şi pneumoniile au afectat un număr destul de mare de persoane din judeţul nostru, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 344, 61 de gorjeni fiind internaţi. La categoria de vârstă 0-1 an au fost înregistrate 42 de cazuri, la 2-4 ani au fost 63, la 5-14 ani s-au înregistrat 75 de îmbolnăviri, la categoria 15-49 de ani au fost 80 de cazuri, la 50-64 s-au înregistrat 45 îmbolnăviri, iar la persoanele de peste 65 de ani au fost 39 de cazuri.

Sfaturile specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here