Aproape 1.500 de autorizaţii, eliberate agenţilor economici din Târgu-Jiu

5

În primele cinci luni ale acestui an, Compartimentul Autorizări, Avize din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a eliberat 1.492 de autorizaţii, încasând 91.536 de lei. În aceeaşi perioadă, 24 de cereri pentru autorizarea de noi puncte de lucru au fost respinse.

În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2015, în baza HCL nr.5/2003 privind autorizarea agenţilor economici, persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi economice în municipiul Târgu-Jiu au fost eliberate 1.492 de autorizaţii, încasând suma de 91.536 de lei, ca urmare a achitării taxei de autorizare. De asemenea, 24 de cereri prin care reprezentanţii societăţilor comerciale au solicitat autorizarea de noi puncte de lucru au fost respinse întrucât nu îndeplineau condiţiile impuse de legislaţia în vigoare. Totodată, 97 de adrese au fost trimise spre Poliţia Locală Târgu-Jiu pentru stabilirea locaţiei şi a orarului de funcţionare solicitat de agenţii economici.
Compartimentul Autorizări, Avize a primit spre soluţionare sesizări adresate în scris şi telefonic, prin care cetăţeni ai municipiului aduceau la cunoştinţă aspecte negative în desfăşurarea activităţilor economice. Pentru fiecare sesizare în parte, angajaţii din cadrul compartimentului au efectuat verificări în teren, eliminând aspectele relatate.

Obiective pentru anul 2015
Obiectivele pentru anul 2015 ale Compartimentului Autorizări, Avize vizează desfăşurarea în municipiu a unei activităţi comerciale civilizate, autorizate, cu respectarea cadrului legislativ. În acest sens se vor avea în vedere: efectuarea, în colaborare cu Poliţia Locală, a unui număr mai mare de verificări la agenţii economici din municipiu şi informarea acestora cu privire la necesitatea obţinerii autorizaţiei de funcţionare, eliberată în baza HCL nr. 5/2003; efectuarea de verificări la gospodăriile cetăţeneşti din municipiul Târgu-Jiu şi localităţile componente, împreună cu SVSU; efectuarea de verificări la unităţile de alimentaţie publică, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia a Mediului, Direcţia de Sănătate Publică, în scopul prevenirii aspectelor negative din activitatea acestora.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here