APMF Gorj susţine campania „Să preţuim sănătatea”

168

Medici de familieCampania „Să preţuim sănătatea” a fost lansată în urmă cu câteva zile de către Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF). Conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj o să participe la această campanie, dar precizează că medicii gorjeni au şi propriile puncte de vedere, care se vor regăsi într-o altă campanie.

Pe fondul deteriorării constante a stării de sănătate a românilor, dar şi în ideea prevenirii îmbolnăvirilor, medicii de familie au lansat, prin intermediul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi a portalului FormareMedicala.ro (http://formaremedicala.ro), campania „Să preţuim sănătatea!”. Lansată sub sloganul „Este mai costisitor să te îmbolnăveşti decât să adopţi un stil de viaţă sănătos”, această campanie îşi propune să informeze atât medicii, cât şi pacienţii, promovând un stil de viaţă sănătos.

Medicii gorjeni, adepţii unui stil de viaţă sănătos

Medicii de familie gorjeni militează şi ei pentru un stil de viaţă sănătos. „O să participăm la campania Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. Totuşi, avem şi punctele noastre de vedere şi ele se vor regăsi într-o campanie proprie”, declară Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. În cadrul campaniei „Să preţuim sănătatea”, portalul dedicat educaţiei medicale continue a medicilor de familie va publica noi cursuri gratuite online care să susţină obiectivele campaniei. Pe lângă cursurile deja existente vor fi publicate noi module de specializare în astm, hipertensiune arterială, herpesvirusuri şi vaccinare. Toate cursurile pentru medicii de familie publicate pe FormareMedicala.ro sunt creditate cu puncte EMC. Medicii de familie speră ca cetăţenii să fie receptivi la sfaturile lor şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here