Aplicaţii pentru situaţii de urgenţă, organizate de Clubul Montan White Wolf

479

Anul trecut, Montan Club White Wolf din Baia de Fier şi partenerii instituţionali au organizat ediţia pilot a sistemului de formare multilaterală tehnico-aplicativă a tinerilor din învăţământul gimnazial şi liceal. Cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, al Inspectoratului Şcolar Gorj, al Filialei Judeţene a Crucii Roşii Române, a Serviciului Public Salvamont Gorj şi al altor instituţii implicate, elevii din instituţiile de învăţământ existente în Nordul Gorjului de Est au primit informaţii din diferite domenii cu aplicabilitatea în viaţa de zi cu zi.

DSC_3563Conducerea Clubului Montan White Wolf Baia de Fier se implică activ în formarea tinerilor pentru viitor. “Având deviza «FII PREGĂTIT!» – motto sub care-şi desfăşoară activitatea membrii clubului – tinerii sunt instruiţi şi perfecţionaţi pentru supravieţuirea în condiţiile de «junglă» ale vieţii cotidiene. Pentru marea masă, cu sprijinul şi la solicitarea instituţiilor de învăţământ, conferinţele teoretice şi aplicaţiile practice au loc la sediile unităţilor. Iar pentru tinerii care doresc să aprofundeze aceste cunoştinţe şi să experimenteze practic multiplele situaţii în care ne pune viaţa de zi cu zi, White Wolf Club organizează cursuri permanente şi gratuite cu durata de doi ani.”, a declarat Gabriel Dan CHIRIAC – preşedintele White Wolf Club.

DSC_3576Tineri pregătiţi pentru situaţii de urgenţă
În spiritul acestui sistem de formare pentru viitor, zilele trecute s-au desfăşurat în Baia de Fier aplicaţii pentru situaţii de urgenţă. Tinerii din cadrul Liceului Tehnologic au făcut faţă unei simulări seismice şi a unui incendiu la clădirile şcolii. În plus au fost predate cursuri de acordarea primului ajutor în caz de urgenţă. “Chiar dacă aplicaţia s-a desfăşurat corespunzător, considerăm că mai sunt câteva aspecte de perfecţionat pentru a putea fi mulţumiţi de reacţia tinerilor în caz de urgenţă. Vom realiza tot mai multe şi mai complexe simulări astfel încât, într-un caz real, să limităm la minim pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele materiale.”, a precizat Ileana CETINA – director Liceul Tehnologic Baia de Fier.
DSC_3588Pentru continuarea programului general de pregătire, se are în vedere organizarea fiecărei clase pe grupe de voluntari cu responsabilităţi specifice. Această pregătire urmăreşte atât perfecţionarea practică, dar şi dezvoltarea psihică a tinerilor pentru a face faţă oricărei provocări.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here