Apicultorii vor subvenţie de 100 lei/familie de albine

1358

Peste 1.100 de apicultori au semnat deja o petiţie online prin care se cere un sprijin concret pentru activitatea de creştere a albinelor în România. Stuparii vor să li se acorde o subvenţie anuală de 100 de lei pentru fiecare familie de albine, iar sumele să le ajungă în conturi până la finele lunii februarie.
Petiţia a fost lansată de inginerul masterand Petru Budeanu din Iaşi, acesta subliniind importanţa unei asemenea subvenţii: „Fiecare stupar nu are decât să-şi cumpere ceea ce are nevoie cu banii din subvenţie: medicamente, stimulente, material biologic, stupi şi echipamente fără a mai fi condiţionaţi de întocmirea de dosare şi aducerea de facturi. Statul trebuie să inventarieze imediat numărul de familii de albine aflat în registrele agricole ale tuturor primăriilor din România, să le înmulţească cu cuantumul subvenţiei pe o familie (100 de lei) iar suma obţinută să o prevadă în bugetul pentru anul 2016. Această sumă va fi virată în contul asociaţiilor apicole din România, care vor da fiecărui apicultor suma cuvenită, în funcţie de numărul de familii de albine pe care îl deţine şi cu care este înscris în registrul agricol al primăriei unde are vatra de stupină”.
I.M.

2 COMENTARII

  1. Multi dintre noi, suportam toate cheltuielile ptr apicultura, si sunt destul de consistente chiar si începând de la un nr de 50 de familii de albine. Noi apucultorii avem dezavantaje ca nu le putem facem si asigurare acestor familii de albine, sa putem beneficia de un ajutor ptr ele, in caz de incendiu, furt sau vreme nefavorabila. Nu stiu unde sa ne adresam, asa este, sa fim uniti sa putem face ceva. Cred ca si aceste vietăți necesită ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here