APIA Gorj primeşte cereri pentru bunăstarea păsărilor

140

Termenul de depunere a cererilor de ajutor privind măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor pachetul b) păsări este 18 ianuarie 2013, inclusiv. Acest sprijin poate fi solicitat de exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor, autorizate sanitar veterinar, care îşi asumă, în mod voluntar, angajamente în favoarea bunăstării animalelor pentru o perioadă de minim cinci ani de la data de 18 ianuarie 2013.

Solicitanţii acestei măsuri care au sediul social pe raza teritorială a judeţului Gorj pot depune cererea de ajutor pentru toate exploataţiile autorizate la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Gorj.
Beneficiarii măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) – păsări, care au depus cereri de ajutor la Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură până la data intrării în vigoare a prezentului act normativ vor actualiza angajamentele în conformitate cu prezentul ordin. “Pentru anul 2012 au fost depuse 5 cereri provenind de la 2 agenţi economici.
Plata se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. De asemenea, informăm solicitanţii că în cazul schimbării tehnologiei de creştere a păsărilor au obligaţia să notifice în scris Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură acest lucru în termen de 10 zile lucrătoare de la data schimbării acestei tehnologii”, a precizat Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here