APIA Gorj a demarat controlul în teren aferent Campaniei 2017

315

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj informează că a început din această săptămână controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren — Campania 2017.

Controlul trebuie să se încheie până la data de 1 octombrie 2017 şi se va derula în vederea verificării suprafeţelor agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru campania 2017. Pentru încadrarea în termenul stabilit prin act normativ, la nivelul APIA Gorj se va lucra pentru început cu 8 echipe de control, iar în măsura în care volumul de activitate va fi foarte mare, se are în vedere suplimentarea numărului de echipe de control pe teren, cu funcţionari publici din cadrul Compartimentului de Inspecţii, Supracontrol şi cu cei de la Centrele locale APIA Gorj.
Scopul verificărilor la faţa locului este acela de a controla condiţiile în care se acordă ajutorul în conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrarea măsurilor de dezvoltare rurală și ecocondiţionalitate. Pe scurt, aceasta înseamnă verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafaţă şi aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului. Obligaţiile fermierilor selectaţi la control sunt următoarele: să permită accesul inspectorilor pe terenul fermei; să prezinte inspectorilor informaţii şi documente legate de obiectul controlului; să delimiteze parcelele, la faţa locului, dacă pe parcelele învecinate a fost înfiinţată aceeaşi cultură.
Controlul se poate face şi în lipsa fermierului dacă, scopul pentru care a fost selectat fermierul la control, nu impune acest lucru. Este necesară prezenţa fermierului atunci când acesta a fost selectat cu scop control agromediu şi, de asemenea, pentru controlul cerinţelor de ecocondiţionalitate. În cazul în care fermierul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin devine neeligibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here