Apelul ministrului Educației către părinți: „Au simptome, nu îi trimiteți la școală!”

812

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, face un apel către părinţi ca, în situația în care observă cele mai mici simptome la copiii lor, să nu îi mai trimită în colectivitate. Asta după ce, la o săptămână de la începerea noului an școlar, peste 1000 de elevi și peste 600 de profesori au fost confirmați cu Covid-19, iar aproape 800 de clase au activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.
„Este rezultatul infectărilor din ultima pare a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este, din păcate, o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat, la Digi24, ministrul Educației.
„Toate cazurile au fost depistate în urma apariției de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situații. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinți ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate”, a mai precizat Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here