Apel pentru ridicarea ajutoarelor alimentare europene

280

Primăria Municipiului Târgu-Jiu face apel către toţi târgujienii înscrişi pe listele de beneficiai ai pachetelor alimentare europene să se prezinte la sediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială pentru ridicarea ajutoarelor. În depozitul Direcţiei, se află la ora actuală peste 10.000 de cutii cu produse alimentare.

Programul POAD 2016 pare că bate pasul pe loc la Târgu-Jiu şi asta deoarece beneficiarii înscrişi pe listele iniţiale ale municipalităţii nu s-au prezentat să-şi ridice cutiile cu produse alimentare. Autorităţile locale fac un apel către cetăţenii beneficiari să vină şi să intre în posesia ajutoarelor europene.
“S-au primit 18.000 de cutii cu produse alimentare destinate pentru 9.000 de persoane, deoarece fiecare beneficiar primeşte două cutii. Până acum, au primit aceste ajutoare europene 3.702 beneficiari din Târgu-Jiu din care: 1.658 de persoane cu handicap, 936 de beneficiari de alocaţii pentru susţinerea familiei, 580 de pensionari cu pensii sub 450 de lei, 218 şomeri cu indemnizaţii sub 450 de lei şi 311 beneficiari de ajutor social. De asemenea, au existat şi persoane care s-au înscris pe listele suplimentare, deoarece au intrat mai târziu în categoriile de beneficiari enumerate mai sus. În acest caz, este vorba despre 175 de persoane care au intrat în posesia ajutoarelor alimentare europene. În total, avem 3.877 de persoane care au ridicat cutiile cu alimente, ceea ce înseamnă că au fost distribuite 7.754 de cutii. În stoc, mai avem 10.246 de cutii destinate unui număr de 5.126 de beneficiari, care în momentul de faţă se află în depozitele Direcţiei Publice de Protecţie Socială. Aşteptăm să vină să ridice ajutoarele şi cei înscrişi pe listele iniţiale, deoarece nu s-au prezentat toţi. De asemenea, punem la dispoziţie şi noilor încadraţi în categoriile prevăzute de lege să se înscrie pe listele suplimentare pentru primirea alimentelor. Am afişat anunţuri similare şi la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, precum şi la Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Lavinia Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Pentru a ridica alimentele, beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul, copie şi original, şi un act doveditor de încadrare în una din categorii. Distribuirea se face în zilele lucrătoare, între orele 7.00 – 15.00, de la hala nouă din Piaţa Centrală. Fiecare persoană primeşte două cutii de alimente, iar o cutie cuprinde: zahăr – 1 kilogram, ulei – 2 litri, făină – 1 kilogram, mălai – 2 kilograme, paste făinoase – 1 pungă, conservă carne vită – 1 bucată, conservă ficat porc – 1 bucată, orez – 1 kilogram, conservă paste tomate – 1 bucată, fasole boabe – 1 kilogram. Beneficiari ai acestor ajutoare UE la nivelul judeţului Gorj sunt peste 76.000 de persoane.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here