Apariție editorială: „Rogvaiv”. Andreea Denisa Vlădulescu și plăcerea de a scrie poezie

604

De curând, tânăra poetă Andreea Denisa Vlădulescu a lansat cel de-al treilea volum de versuri, intitulat „Rogvaiv”. Noua carte reconfirmă talentul literar pe care de-a lungul ultimilor ani Denisa l-a cultivat, mărturie stând chiar succesele sale, zecile de premii și diplome obținute la concursuri și manifestări cultural-artistice.

Andreea Denisa Vlădulescu a oferit în aceste zile cititorilor săi un nou volum de versuri. Ne mărturisea în urmă cu ceva timp că nu își va lua adio de la dascălii și colegii săi de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, ea susținând anul acesta Bacalaureatul, fără a publica și cea de-a treia carte a sa de poezii, intitulată „Rogvaiv”.
Cum era și firesc, lansarea a avut loc la C.N.E.T., fiindu-i alături  profesori și elevi, oameni de cultură și iubitori ai poeziei.
Au vorbit despre tânăra poetă și noul volum de versuri prof. Gheorghe Nichifor și Andrei Popete-Pătrașcu, Viorel Surdoiu, Dana Brașoavă ș.a.
Prof. dr. Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu ne-a declarat faptul că: „este o performanță ca unul dintre elevii noștri, să reușească publicarea a trei cărți, până la finalul clasei a XII-a, iar acest lucru nu poate decât să confirme potențialul de valori umane pe care Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu îl deține. Suntem mândri de această nouă reușită a elevei noastre Andreea Denisa Vlădulescu și îi urăm succes pe mai departe.”

La 19 ani, al treilea volum de versuri
Andrei Popete-Pătrașcu, profesor la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, dar și cel care i-a îndrumat până acum pașii în cariera literară tinerei poete, crede că: „Andreea Denisa Vlădulescu a intrat cu această nouă carte definitiv în ceea ce am putea numi tendințe ale liricii feminine contemporane. La 19 ani, este deja la al treilea volum de versuri.  Cu un palmares impresionant, zeci de premii și diplome, ultimul obținut în urmă cu puțin timp (Locul I la faza națională a Concursului „Tinere Condeie”), cu un discurs mai sigur, cu o poezie mai șlefuită și atent gândită, Denisa recompune spațiul poetic adolescentin, plimbându-și gândurile „în jurul sufletului / incandescent”. Tânăra poetă își deschide sufletul în fața cititorilor, ca pe o carte,  pagină cu pagină, literă cu literă, cu alura unui jurnal poetic intim, recunoscând: „Mă doare uneori / prima literă a cuvântului / neînceput / – mă opresc, respirând apoi / tăcere…”. Notele dintr-un text sunt continuate în următorul, și tot așa, circumscrise unui limbaj plin de efuziuni interioare. Sunt versurile sale „gânduri transformate / în pete de cerneală, / fantezii reflectate / în oglinzi ce se sparg / de pereții viselor”, în care „hârtia devine întuneric / și sufletul / alunecă departe”.
Eul poetic devine parte a unei lumi dislocate, în care adolescența apare rememorată, fără neutralități, de tânăra poetă. Acest al treilea volum al Andreei Denisa Vlădulescu, este mai mult decât o promisiune, este volumul care dovedește o certitudine.”
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here