Aparegio: Lucrările la dispeceratul regional Târgu Jiu se apropie de final

1064

Conducerea operatorului Aparegio Gorj anunță faptul că investițiile din cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, se află în plină derulare. Contractele de lucrări ce fac parte din amplul proiect se află în diferite stadii de execuție.

Primele contracte ce au fost finalizate sunt: CL 2 – “Reabilitarea și extinderea rețelei- de canalizare menajeră pe străzile Pieței, Trandafirilor, Fagului, Gării și Gilortului din oraș Târgu-Cărbunești , CL 5 – “Execuție rețele de apă și canalizare în Bumbești-Jiu și CF 1 –„Achiziție vehicule întreținere rețea”.
În cadrul contractului CL1 – „Proiectare și execuție sistem SCADA și sistem integrat de management Târgu Jiu”, lucrările se află pe ultima sută de metri (procent execuție 90%) fiind montate instalațiile sanitare, termice, tavanele casetate și sistemul SCADA. În două luni, antreprenorul ar urma să finalizeze acest contract cu efectuarea probelor sistemului. SCADA-DTR Târgu Jiu va trebui să asigure controlul și supervizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din aria proiectului, o gestiune performanță a activităților și activelor companiei. Noul sistem va fi proiectat astfel încât să permită extinderea pe viitor și integrarea în acesta a tuturor sistemelor SCADA locale care gestionează activitățile de: producție apă, epurare apă, tratare, canalizare, debitmetrie rețea, presiune. Scopul investiției îl constituie creșterea randamentului de funcționare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, reducerea cheltuielilor operaționale respectiv creșterea calității serviciului de furnizare a apei consumatorilor abonați. Dispeceratul regional Târgu Jiu se va alătura celor alte 10 dispecerate locale de apă/apă uzată, implementate pe POS1 și POIM, respectiv: Motru, Bumbești-Jiu, Iezureni, Țicleni, Târgu-Cărbunești, Novaci, Peștișani, Tismana, Turceni, Rovinari. Proiectul are o valoare de 4.880.696,19 lei, clădirea având dotări de ultimă generație, de precizat fiind faptul că doar sistemul SCADA și Sistemul Integrat de Management au o valoare de 2,036,105.50 lei.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here