Aparegio: Lucrările în Tismana și Peștișani avansează

968

Operatorul Aparegio Gorj a anunțat, săptămâna trecută, faptul că investițiile din cadrul ,,Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, se află în plină derulare.

Contractele de lucrări ce fac parte din amplul proiect se află în diferite stadii de execuție. Primele contracte ce au fost finalizate sunt: CL 2 -“Reabilitarea și extinderea rețelei- de canalizare menajeră pe străzile Pieței, Trandafirilor, Fagului, Gării și Gilortului din oraș Târgu-Cărbunești, CL 5 – “Execuție rețele de apă și canalizare în Bumbești-Jiu și CF 1 – „Achiziție vehicule întreținere rețea”. Totodată, locuitorii din Tismana și Peștișani vor beneficia de investiții ce vor contribui la îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare. Prin contractul CL 13 ,,Execuție rețele de canalizare și apă în Tismana inclusiv stații de pompare și conducte de refulare”, semnat în data de 14 iunie 2022, cu un procent actual de execuție 36,68% și o valoare de 43.114.390,39 lei s-au executat lucrări la: – rețeaua de distribuție pe străzile: Gornovița, Bisericii Topești, Buriman, Covacu, Dodenciu, Sanda, Vișinel, Principală Topești și aducțiunea Rușeață-Gornovița; – rețeaua de canalizare pe străzile Islaz, Gării, Principală Isvarna, Costeni și Pocruia; – conducta de refulare pe străzile: Principală Isvarna, Gării; – conducta echilibrare hidraulică pe străzile: Vânăta, Pocruia, Principală Isvarna, Principală Costeni; – au fost realizate branșamente pe străzile: Gornovița, Bisericii Topești, Buriman, Covacu, Dodenciu, Sanda, Vișinel, Principală Topești. În prezent, lucrările se desfășoară în sat Izvarna la canalizare, refacere sistem rutier și racorduri.
În ceea ce privește contractul CL15 – „Execuție retele de apă și canalizare în Peștișani, inclusiv stații de pompare și conducte de refulare”, semnat în data de 27 septembrie 2022, cu o valoare de 30,647,474.30 lei, s-au executat lucrări cu un procent de execuție de 21,58 %: – conducta de transport-cuplare localitatea Seuca; – rețea de distribuție străzile: Principală Seuca, Valea Mică Seuca, Bisericii Seuca, Cioaca Seuca, Conacelor Seuca, Lacului Peștișani, Cireșului Frâncești; – conducta de frefulare SPAU 1 Brădiceni; – rețea de canalizare străzile: Școlii Peștișani, Industriei Frâncești, Joampa Frâncești, Bistriței Frâncești, Bistriței Brădiceni, Bistricioara Boroșteni, Cioropei Brădiceni; – conducta de canalizare străzile: Cioropei Brădiceni, Principală Boroșteni, Bistricioara Boroșteni, Melariță Brădiceni, Viilor Peștișani; – conducta apă strada Principală Boroșteni; – branșamente apă strada Principală Boroșteni; – conducta de refulare SPAU 2 Cioropei Brădiceni. În prezent, lucrările se desfășoară în sat Frâncești la rețeaua de canalizare. ,,Aparegio Gorj și-a propus investiții în unitățile teritoriale-administrative: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, două contracte de furnizare și patru contracte de servicii cuprinse în proiect”, a anunțat conducerea operatorului Aparegio Gorj.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here