Aparegio lasă târgujienii fără apă

248

4Societatea care asigură distribuţia serviciilor de apă potabilă şi canalizare în municipiul Târgu-Jiu, Aparegio Gorj SA, lasă în aceste zile sute de târgujieni fără apă la robinete datorită restanţelor mari acumulate la mai multe asociaţii de proprietari. Un bun exemplu este Asociaţia 63 din strada Corneliu Coposu care a început săptămâna cu stângul. Locuitorii afiliaţi acestei asociaţii au stat luni fără apă la robinete.

“Asociaţia cuprinde patru blocuri, opt scări,o sută patruzeci şi una de apartamente unde domiciliază trei sute de persoane. Datoriile acestei asociaţii datează din luna martie a anului în curs şi au o valoare de peste douăzeci şi două de mii de lei”, a declarat Tiberiu Albu, şeful departamentului comercial al societăţii Aparegio Gorj.

1Asociaţia 180 din zona Rostramo va fi debranşată şi conform spuselor lui Albu, debranşarea va fi pe cel puţin câteva zile, deoarece oamenii din zona respectivă au mari probleme cu banii: “Cu Asociaţia 180 e ceva mai dificil, pentru că am înţeles că cetăţenii se descurcă din ce în ce mai greu cu banii şi nu au cum să achite datoria nici în perioada următoare”.

Datoria acestei asociaţii este de 26.838 de lei şi este veche din prima lună a lui 2010, iar la aceasta sunt afiliate şapte blocuri cu 13 scări ce au 200 de apartamente.

Astăzi, responsabilii cu debranşările de la sistemul de alimentare cu apă vor mai „activa” şi în cazul Asociaţiilor 99 din zona Plopilor, şi 5 din Mioriţei. Prima menţionată nu şi-a mai plătit datoriile din martie, valoarea acestora fiind de 7.156 de lei.

Asociaţia 99 cuprinde un bloc cu o singură scară unde 127 persoane locuiesc în 65 de apartamente. Asociaţia din strada Mioriţei are trei blocuri cu 56 de apartamente, datorii din aprilie cu puţin peste 5.000 de lei.

Şi Asociaţia 116 din zona Lotrului este programată pentru debranşare mâine, având o datorie veche din luna aprilie de peste 9.000 de lei. La această asociaţie este cuprins un singur bloc cu şase scări ce are 120 de garsoniere.

Probleme vor fi mâine cu debranşarea şi la Asociaţia 186 din strada Mioriţei. Datoriile acesteia sunt tot din aprilie şi au o valoare de peste 4.600 de lei. Asociaţia cu pricina are un singur bloc cu trei scări şi 40 de apartamente.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here