Aparegio Gorj dezminte acuzele aduse de edilul Romanescu

930

„La postarea tendențioasă a Primarului Municipiului Târgu Jiu de pe pagina proprie de socializare Facebook suntem nevoiți, în scopul corectei informări, să prezentăm faptele și nu opiniile denaturate despre acestea, necomentând în nici un fel tenta politică și falsa indignare imprimată materialului în cauză.

       În data de 24.03.2020, APAREGIO GORJ S.A. a solicitat abonaților, printr-o informare de presă, să utilizeze platforma online a societății pentru transmiterea indexului autocitit, în condițiile în care, pentru siguranța abonaților cât și a propriilor salariați, vizitele în teren pentru citirea apometrelor au fost suspendate din cauza pandemiei provocate de SARS-COV-2 (COVID 19.) În cazul netransmiterii indexului, consumul de apă aferent lunii martie urma să fie estimat raportat la consumul lunii anterioare, februarie (lună mai scurtă cu 2 zile, deci cu un potențial consum mai mic!)      Precizăm încă odată, pentru agenții economici care nu au transmis indexul (quasitotalitatea acestora), consumul estimat a fost similar cu cel al lunii precedente.

      Din punct de vedere legislativ, prin Ordonanța militară  nr. 1 din 17 martie 2020, art. 1, alin. (1) s-a hotărât că:”Se suspendă activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației”, iar prin art. 2, alin. (1) ” se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”, prin Ordonanțe militare ulterioare fiind afectate și alte domenii de activitate.

    APAREGIO Gorj S.A. nu are o evidență a abonaților agenți economici din punct de vedere al activității desfășurate (după codul CAEN) pentru a putea ști care utilizatori agenți economici au fost afectați de prevederile privind restricționarea activităților (în dinamica activității noastre aceasta nefiind o informație relevantă.)

    În schimb, prin OUG 29 din 18 martie 2020, art. X, alin. (1) s-a hotărât ca ”Pe durata stării de urgență, întreprinderile mici și mijlocii, (…), care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate și care dețin certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile de utilități – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, precum și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare.”

  Nici un agent economic nu a solicitat APAREGIO Gorj S.A., pe baza unui astfel de certificat, amânarea la plata pentru serviciile prestate.

 Acestea sunt faptele – netrunchiate și neinterpretate.

Dată fiind prelungirea stării de urgență până la 15 mai 2020, reiterăm îndemnul către abonații noștri să utilizeze platforma online a societății pentru transmiterea indexului autocitit.

În legătură cu dezbaterea publică pe care Primarul afirmă că o va organiza, nu putem spune decât că suntem deschiși în permanență unui dialog instituțional, sincer, centrat pe căutarea de soluții la probleme concrete, nu inventate”, a transmis conducerea Aparegio Gorj, prin intermediul unui comunicat de presă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here