Aparegio continuă investițiile demarate la Târgu-Cărbunești

893

Conducerea operatorului Aparegio a anunțat faptul că investițiile din cadrul ,,Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj” se află în plină derulare.

Contractele de lucrări ce fac parte din amplul proiect se află în diferite stadii de execuție. Primele contracte ce au fost finalizate sunt: CL 2 -,,Reabilitarea și extinderea rețelei – de canalizare menajeră pe străzile Pieței, Trandafirilor, Fagului, Gării și Gilortului din oraș Târgu-Cărbunești, CL 5 – ,,Execuție rețele de apă și canalizare în Bumbești-Jiu” și CF 1 – ,,Achiziție vehicule întreținere rețea”.
Astfel, în localitatea Târgu-Cărbunești se derulează 2 contracte de lucrări: CL 10 -,,Execuție rețele de apă și canalizare în Târgu-Cărbunești și cartier Cărbunești Sat, inclusiv stații de pompare și conducte de refulare” cu o valoare de 25.875.617,81 lei și o durată de execuție de 25 luni. În prezent, procentul de execuție se află la 48% și s-au executat lucrări de montare conducte, cămine de racord, cămine de branșament, cămine de vizitare și subtraversări pentru rețelele de canalizare și apă în zonele: str. Grădiniței, str. Bazinului, str. Plopilor, str. Trandafirilor, str. Tudor Arghezi, str. Eroilor, str. Perilor; CL 11 – ,,Execuție rețele de apă în Târgu-Cărbunești – cartiere componente, inclusiv stații de pompare și conducte de transport” cu o valoare de 8.793.234,20 lei și o durată de execuție de 20 luni. Contractul are un procent de realizare în prezent de 35,66%. Au fost executate lucrări de apă, respectiv montare branșamente și cămine de vane pe străzile U. Părăului, U. Bisericii, Duțești, Salcâmilor, Blahnița de Jos. Aparegio Gorj și-a propus investitii în unitățile teritoriale-administrative: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect. În cadrul proiectului se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 km de conducte de aducțiune, 79 km de rețele de distribuție de apă potabilă, 3 stații noi de epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here