Aparegio are recomandări de sezon pentru abonaţii săi

267

Societatea Aparegio Gorj adresează tuturor abonaţilor săi câteva recomandări privind protejarea contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului, amintind că utilizatorul are obligaţia de “a asigura integritatea sistemelor de măsurare”.

Fie că sunt montate în căminele unde sunt făcute branşamentele, fie în subsolurile blocurilor, apometrele trebuie izolate termic. În caz contrar pot fi distruse când apa va îngheţa pe conducte din cauza gerului.
“În cazul în care contorul este montat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat să se pună o folie de plastic sub capac. În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile trebuie să fie închise. Protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi reţeaua de după contor. Acolo unde în trecut au mai fost probleme de îngheţ vă rugăm să izolaţi instalaţiile. Pentru a dezgheţa un apometru sau o ţeavă, încercaţi să aduceţi o sursă de căldură în zona respectivă, cum ar fi un uscător sau o lampă de încălzire. Nu utilizaţi flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului”, transmit reprezentanţii societăţii care asigură serviciile de apă şi canalizare pentru cetăţenii din mai multe localităţi ale judeţului nostru.
În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul va suporta costul întregii operaţiuni de schimbare, precum şi al contorului. Dacă aceste recomandări tehnice au fost ignorate, iar contorul îngheaţă şi se defectează, societatea Aparegio Gorj va repara sau înlocui contorul, facturând în schimb acest serviciu.
Orice reparaţii şi orice înlocuire de contor/aparat de măsură al cărui sigiliu a fost rupt şi care a fost deschis sau demontat ori a cărei deteriorare se datorează unei cauze străine sau unei funcţionări anormale în condiţii de îngheţ, incendiu, şocuri exterioare, furt, sunt efectuate de operatorul serviciului, pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului dacă se constată vina acestuia, odată cu aplicarea amenzilor prevăzute în legislaţia specifică.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here