Aparatură medicală performantă pentru spitalul din Târgu-Jiu

725

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a organizat în ultimele trei luni mai multe licitații și a achiziționat aparatură medicală performantă. Din fondurile proprii ale spitalului au fost achiziționate cinci aparate EKG, în valoare totală de 119.600 lei. Acestea au fost deja distribuite secțiilor Cardiologie, Gastroenterologie, Boli Infecțioase, Medicină Internă II (clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu) și Camerei de gardă de la Spitalul 700. Pentru secția de Urologie a fost achiziționat un uretroscop în valoare de aproximativ 44.000 lei, iar pentru pacienții oncologici a fost cumpărat un cabinet preparare citostatice în valoare de 61.500 lei.
De asemenea, s-au mai achiziționat două aparate de hemodiafiltrare pentru hemodializă, în valoare de 136.000 lei, dar și șapte tărgi hidraulice în valoare totală de 103.300 lei, care au fost distribuite secțiilor Boli Infecțioase, Medicină Internă I, Neurologie, Camerei de gardă (Spitalul 700) și Blocului Operator (clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu).
„În ultimele trei luni, la SJU Târgu-Jiu au mai ajuns, tot prin achiziție din fonduri proprii, șase nebulizatoare pentru dezinfecția microaeroflorei și suprafețelor, care au fost distribuite secțiilor Dermatologie, Endocrinologie, Balneologie, Boli Infecțioase, Ambulatoriului și Serviciului SPIIAM. Cele șase nebulizatoare au costat aproximativ 78.600 lei. Sunt în curs de achiziție și alte echipamente medicale, fiind organizate mai multe licitații în acest sens”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here