Aparate Drug Test, în dotarea polițiștilor rutieri din Gorj

1315

Două aparate Drug Test, care arată dacă persoana testată a consumat substanţe interzise, sunt, din weekend, în dotarea polițiștilor rutieri din județul Gorj. Primele verificări au fost făcute în noaptea de vineri spre sâmbătă. Timp de patru ore, oamenii legii au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Târgu-Jiu, în timpul căreia au fost folosite aceste aparate, pentru depistarea șoferilor care se află sub influența subsanțelor interzise.
,,Având în vedere că polițiștii rutieri din cadrul IPJ Gorj au fost dotați cu două aparate DrugTest, aceștia vor desfășura activități specifice, în vederea identificării în trafic a conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive.
Astfel, pe lângă riscul producerii unui accident rutier, cei care conduc un autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive, riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani, conform prevederilor legale.
Substanțele psihoactive afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, riscul producerii unui accident crește.
Pentru a conduce în siguranţă conducătorul auto trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. Polițiștii au și câteva recomandări pentru șoferi.
,,Când sunteți la volan să fiți concentrați la trafic și să evitați folosirea telefonului mobil fără handsfree, să evitați să purtați conversații cu pasagerii care pot să vă distragă atenția, să evitați să efectuați alte activități în timp ce conduceți.Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare. Pentru un traseu mai lung este recomandat să nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi şi să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă reface forţele. Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte! Totodată, în această perioadă, pietonii sunt rugaţi să circule pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă prin locurile marcate și semnalizate corespunzător şi numai după ce s-au asigurat că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto. Graba și neatenția conduc la producerea accidentelor rutiere”, se mai precizează în comunicatul IPJ Gorj. Rezultatele acțiunii, desfășurate în noaptea de vineri spre sâmbătă, vor fi prezentate de reprezentanții IPJ Gorj, astăzi.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here