Apă fără restricţii, la Rovinari şi Motru

428

_MG_7474Locuitorii oraşelor Rovinari şi Motru pot fi liniştiţi în privinţa presiunii apei potabile. Autorităţile din aceste localităţi spun că situaţia este sub control. În cazul în care vor fi probleme pe parcursul verii, în ambele oraşe există soluţii de rezervă.

În condiţiile în care în municipiul Târgu-Jiu autorităţile locale au fost nevoite să-i atenţioneze pe cetăţeni în privinţa limitării consumului de apă, avertizându-i, totodată, să nu mai irige grădinile din reţeaua oraşului pentru că vor fi debranşaţi, în oraşele Rovinari şi Motru locuitorii nu au niciun fel de restricţie. Reprezentanţii celor două primării spun că au şi puţuri de adâncime, de rezervă, pe care le vor utiliza în caz că va fi necesar.

Şase puţuri active la Rovinari

Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari susţine că până în acest moment, în pofida zilelor toride din ultima săptămână, rovinărenii nu au întâmpinat nicio problemă cu apa. „Nu există probleme cu apa la noi; folosim apă din reţeaua de la Izverna, dar avem şi şase puţuri active, iar în caz că vor fi probleme vom apela la aceste resurse”, a explicat Chivu. Aşadar, cetăţenii oraşului Rovinari pot fi liniştiţi în privinţa presiunii apei potabile. Autorităţile locale dau asigurări că nu vor fi probleme nici în perioada următoare, aici existând şi şase puţuri active din care poate fi folosită apa necesară în localitate.

Municipiul Motru are 18 puţuri de mare adâncime

Nici în municipiul Motru nu sunt probleme în privinţa apei. O situaţie puţin mai delicată se întâlneşte în satele aparţinătoare, unde cetăţenii mai udă grădinile. „La Motru este presiune. Noi avem 18 puţuri de mare adâncime şi şase dintre acestea merg permanent. În satele aparţinătoare mai sunt persoane care udă grădinile, dar nu au fost înregistrate mari probleme din această cauză”, a precizat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. Edilul din Motru spune că atât timp cât consumul de apă este contorizat, fiecare gospodărie poate folosi câţi metri cubi doreşte, pentru că îi va plăti. Singura problemă ar fi recuperarea banilor. „În satul Ploştina avem o acţiune de contorizare. În toate satele vrem să contorizăm şi cine vrea să consume mai mult, o poate face şi plăteşte”, a adăugat Hanu. Din fericire, ploaia anunţată de meteorologi a reuşit să ude aşa cum trebuie grădinile cetăţenilor, astfel că, cel puţin pentru câteva zile, aceştia nu vor mai fi nevoiţi să le irige. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare, până la sfârşitul verii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here