Anunțul ministrului Energiei despre CEO, după întâlnirea cu reprezentanții companiei chineze, care au vrut să investească la Rovinari

350

Ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții companiei chineze China Huadian Engineering, societate selectată în urmă cu câțiva ani să deruleze o investiție la termocentrala Rovinari.

 ”Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții companiei chineze China Huadian Engineering, companie selectată în 2012 să deruleze în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia o investiție într-o termocentrală nouă la Rovinari. Discuțiile cu partenerii chinezi intraseră într-un ritm care părea să nu avanseze în spiritul în care părțile au convenit. Am cerut atât CEO, cât și Comisiei care funcționează la nivelul ministerului, să analizăm principalele puncte în care părțile nu au căzut încă de acord și să organizăm această întâlnire la București prin care să stabilim un calendar accelerat de negocieri. Am cerut această întâlnire încă de la începutul mandatului, dar, din cauza unor schimbări de management la China Huadian Engineering, compania nu și-a putut trimite reprezentanți până astăzi. Îmi doresc ca negocierile în cazul termocentralei de la Rovinari să ajungă într-un punct comun până la finalul acestui an, pentru ca investițiile Chinei în România să poată începe”, a anunțat ministrul Energiei, Toma Petcu.

1 COMENTARIU

  1. Cam lungi si ineficiente aceste negocieri,chinezii impunând condiții draconice pe careCEO nu le poate realiza Așa ca noua termocentrala devine o dorință la fel ca cea de laSardanesti a domnului Condiescu.La multi ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here