Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

1093

Potrivit ANM, în Oltenia, în prima săptămână vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal, media maximelor va scădea treptat de la 9 la 5 grade, iar a minimelor se va situa, în general, între -2 și 0 grade. Între 29 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară creştere, cu o medie regională de 7…9 grade, ziua şi 0…3 grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie, respectiv medii ale maximelor de 5…7 grade și ale minimelor de -1…2 grade.
În prima săptămână precipitațiile vor fi cu totul izolate, dar după 29 noiembrie
probabilitatea lor de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala local și temporar, fiind în general slabe.
LA MUNTE
Temperaturile maxime se vor menține în general pozitive în toată perioada celor două
săptămâni, cu o medie cuprinsă între 0 și 7 grade, valorile mai mari fiind de așteptat în intervalul 26-28 noiembrie. Nopțile însă vor fi reci, cu o medie a minimelor termice de -5…-3 grade, ușor mai ridicată, dar tot sub pragul de îngheț, în intervalul 26 noiembrie-01 decembrie.
Până pe 28 noiembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, dar în
intervalul 29 noienbrie-01 decembrie aria precipitațiilor în general slabe va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar ulterior acestea vor avea un caracter temporar și o mai mică extindere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here