Anunțul medicilor despre starea de sănătate a tânărului lovit în cap de glonț! Tragerile în poligon, sistate

1188

Tânărul de 22 de ani, din comuna Aninoasa, lovit în cap de un glonț, în timp ce se afla în curtea unei biserici din Măceșu, la o distanță de aproximativ 2,5 kilometri de poligonul din Târgu-Cărbunești, se află pe un pat de spital, la Clinica de Neurochirurgie din Craiova. Medicii au anunțat că starea de sănătate a bărbatului este stabilă.

”A ajuns în cursul zilei de ieri în spitalul nostru, prin transfer de la spitalul din Târgu-Cărbunești, cu ambulanța, a ajuns în Clinica de Neurochirurgie. Pacientul este conștient, cooperant, stabil hemodinamic și respirator, nu prezintă niciun fel de deficiențe motorii sau senzitive, este în curs de investigații, se urmărește evoluția lui”, a declarat, pentru Gorjeanul, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu.

Ministerului Apărării Naționale a stabilit ca tragerile planificate în poligonul din orașul Târgu-Cărbunești să fie sistate până la finalizarea cercetărilor. ”În urma producerii acestui incident, conform procedurilor, a fost înștiințat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, evenimentul fiind cercetat administrativ și de o comisie constituită la nivelul unității și condusă de locțiitorul comandantului. De asemenea, tragerile planificate în acest poligon au fost sistate până la finalizarea cercetărilor”, au precizat reprezentanții MApN.

Primăria Târgu-Cărbunești ar fi trebuit să anunțe cetățenii că, în poligonul “Dealul Rogojeni” au loc trageri, luni dimineața. Edilul-șef, Dănuț Birău, a precizat că a fost respectată procedura de înștiințare, urmând să fie verificat și acest aspect. ”Se fac afișări în anumite puncte, acolo în zona poligonului. Deci adresa care vine de la unitatea militară este direcționată de la mine, de la mapă, către șeful de la SVSU și el face procedura de afișare. Procedura de anunțare, cum se face de fiecare dată, Primăria Târgu-Cărbunești a făcut-o. Din păcate este un incident, e prima oară când se întâmplă așa ceva”, a precizat primarul Dănuț Birău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here