Anunțul CEO despre investigația Comisiei Europene

821
Declanșarea procedurii de investigație este, așa cum a precizat și Ministerul Energiei, o etapă în procesul de analiză a Planului de Restructurare a CE Oltenia trimis de România la Comisia Europeană, susține CE Oltenia.

„În această etapă, Comisia Europeană evaluează și cere clarificări suplimentare în privința unor elemente din Planul de Restructurare care ridică semne de întrebare în ceea ce privește alinierea la normele europene în domeniul acordării ajutorului de stat. Astfel, autorităţile române şi CE Oltenia vor face toate demersurile pentru a-i atrage în procesul de restructurare și pe acţionarii privaţi şi pe creditorii societăţii. De asemenea, se are în vedere atragerea de noi investitori, alături de stat, pentru dezvoltarea de noi capacităţi de producţie pe bază de gaze si energie regenerabilă. Astfel va fi asigurat mixul energetic necesar pentru ca CE Oltenia să devină o companie viabilă, mai puțin poluantă, care va putea susține în continuare economia locală și națională”, susține compania.

Dialogul deschis cu Comisia Europeană va continua. CE Oltenia și toți actorii implicați în acest demers vor furniza propuneri și soluții pentru clarificarea tuturor întrebărilor Comisiei în vederea definitivării și aprobării cât mai rapide a Planului de Restructurare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here