Anunţă un val de proteste la CEO

3707

* Critică plățile compensatorii mici, după ce au semnat pentru ele

După ce au semnat un act adițional la contractul colectiv de muncă, având negocieri cu administrația, în martie, cu până la 11 salarii compensatorii pentru cei care urmează să fie concediați din CE Oltenia, unul dintre liderii de sindicat, Nelu Roşca, a declarat că aceste sume sunt prea mici.

,,Mare tupeu are!”
Unui alt lider de sindicat, Nicu Bunoaica, declarația lui Nelu Roşca i se pare de o ipocrizie crasă. „Cum să spună acum că sunt prea mici plăţile compensatorii, când este unul dintre cei care au semnat pentru asta, pentru ca salariații să primească cele mai mici sume de bani la disponibilizare, în comparație cu cei de la Hunedoara. Mult tupeu trebuie să aibă, să vină şi să spună aşa ceva”, a spus Nicu Bunoaica.
Pe de altă parte, după aproape jumătate de an de proteste ale unor sindicate din companie, inițiate de Nicu Bunoaica, Manu Tomescu, Constantin Creţan, pare că s-au trezit şi liderii sindicatelor mari, cum sunt Eugen Iovan, Adrian Marciuc sau Nelu Roşca. Aceştia au declarat în presa locală că vor declanşa acţiuni sindicale de amploare, dacă Ministerul Energiei nu le va comunica ce modificări au fost aduse planului de restructurare.

„Sumele compensatorii sunt prea mici”
Nelu Roşca, citat de Antena 3: „Sumele sunt insuficiente, dacă luăm în calcul prețurile și ceea ce se întâmplă în societatea românească. Situația este regretabilă pentru că am ajuns în acest punct pentru că până în ’89 se făceau planuri de dezvoltare economică după ’89. Toate guvernele României au venit să facă planuri de închidere şi le-au denumit pompos de eficientizare, de acompaniament și așa mai departe, dar de dezvoltate nu au făcut nimic în economia românească. Oamenii așteaptă și vom face acțiuni sindicale.
Ba mai mult, am înaintat un document către Ministerul Economiei, chiar acum două zile, prin care solicităm să ne pună la dispoziție datele care or să facă până la urmă obiectul modificării planului de reorganizare al Complexului Energetic Oltenia. Sunt grupuri de interese care intervin în acest plan de reorganizare, în funcție de interesul pe care îl nutresc în acest sistem energetic din România. Nu o să acceptăm niciodată aceste chestiuni pentru care în următoarea perioadă cred că va fi o perioadă destul de fierbinte din acest punct de vedere”, a spus Nelu Roșca, lider sindicat Complexul Energetic Oltenia.
O altă nemulțumire a liderilor de sindicat şi pentru care spun că vor declanşa proteste de amploare este şi că Termocentrala Turceni se va închide: ,,Așteptăm 2-3 zile, apoi declanșăm niște acțiuni de nu vă vine să credeți” spune liderul sindical Eugen Iovan, care vrea să afle de la ministrul Energiei, Virgil Popescu, dacă se va închide sau nu Termocentrala Turceni.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here