Anunț important făcut de reprezentanții Spitalului din Târgu-Jiu despre studenta suspectă de coronavirus

2221

Medicii au prelevat probe în cazul studentei care a ajuns, ieri, la Secția de Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu, după ce a acuzat stări de rău în timp ce se afla la cursuri. Acestea au fost trimise la Bucureşti pentru diagnostic, urmând ca rezultatul să fie anunțat peste câteva ore.
“Este tot la Secția de Boli Infecțioase, monitorizată. Au fost trimise probele recoltate, la Institutul Matei Balș. Așteptăm, în cursul zilei de astăzi, să ni comunice rezultatul, privind coronavirusul. E suficientă trimiterea probelor pentru a ni se comunica rezultatul”, a declarat, pentru Gorjeanul, Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu-Jiu. Tânăra de 22 de ani este studentă în anul I, la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, iar sâmbătă s-a întors din regiunea italiană Lombardia, unde se află părinții săi.
Reprezentanții UCB au suspendat toate cursurile, până săptămâna viitoare, după acest incident.

“Studenta în cauză a sosit în țară în data de 22.02.2020, din Italia, dar nu din zonele afectate de coronavirus, declarate ca zone cu risc în această țară. Tânăra prezenta simptomatologie specifică unei viroze, respectiv stare subfebrilă, rinoree, fapt pentru care s-a prezentat la cabinetul medical din incinta universității.
Cadrele medicale au anunțat Direcția de Sănătate Publică, datorită faptului că tânără a călătorit în Italia.
Au fost luate măsuri preventive de izolare a acesteia, prin internarea în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Conform Metodologiilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică România, caz suspect – reprezintă pacientul cu infecție respiratorie acută( debut brusc al cel puțin unuia din următoarele simptome: tuse, febră, durere în gât, și în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19, sau a avut istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă.
La nivelul unității de învățământ s-au luat măsuri de dezinfectie, iar studenta va fi monitorizată de către cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”, au precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here