Anunț important de la Poliție: ”TAXA NU SE MAI PLĂTEȘTE DIN FEBRUARIE!”

162

Începând cu data de 1 februarie 2017, taxa de 10 lei pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar va fi eliminată. Prevederea este valabilă atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Poliției Române.

Prin  Legea  nr. 1/2017 din 6 ianuarie 2017, privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care intră în vigoare la data de 1 februarie 2017, a fost abrogată prevederea referitoare la încasarea taxei în cuantum de 10 lei necesară pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice şi juridice. Astfel, începând cu această dată, la primirea cererii de obţinere a certificatului de cazier judiciar, nu se va mai solicita chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de 10 lei”, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoanele interesate pot depune personal cererea tip, cu datele complete de stare civilă, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar.

Cererea trebuie să fie însoțită de actul de identitate. Persoanele care se află în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult trei zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea este depusă în România. Pentru situațiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, documentul se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverințelor în termen de 10 zile de la data solicitării. Documentele sunt valabile șase luni. (L.F.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here