Anul începe doar cu promisiuni

277

Pandurii așteaptă banii finanțatorilor pentru deblocarea situației înainte de reunirea echipei. Cu o săptămână înainte de reunire, jucătorii încă își așteaptă salariile, iar conducătorii au mâinile legate în privința negocierii transferurilor dorite.

Începutul de an aduce la Pandurii un Plugușor în care versul “Semne bune anul are” încă refuză să apară. Ca și în zilele de după finalul primei părți a sezonului, și acum conducerea primește din partea finanțatorilor doar promisiuni legate de rezolvarea situației financiare, care a condus la un blocaj tocmai când echipa are nevoie de bani pentru cantonament, pentru transferuri, ca să nu mai vorbim de restanțele financiare la jucători. “Deocamdată nu s-a rezolvat nimic, aștept zilele acestea să se rezolve ceva. Promisiuni avem, chiar și astăzi (n.red. – luni) se încearcă ceva, ne trebuie neapărat o soluție prin care să primim niște bani, altfel e cam greu”, a declarat președintele Pandurilor, Narcis Răducan referindu-se la situația echipei gorjene în primele zile ale anului 2016, an în care Pandurii și-a propus să revină în cupele europene și să termine sezonul în primele patru echipe din Liga 1.

Transferurile, blocate pentru moment
Conducerea Pandurilor și-a făcut temele în ceea ce privește necesarul de jucători pentru completarea lotului pentru partea de final a sezonului regulat și pentru play-off-ul de care gruparea gorjeană este atât de aproape. Antrenorul a făcut lista cu posturile pe care are nevoie de întăriri, a făcut și câteva propuneri, președintele a venit și el cu idei, iar discuțiile au fost pornite, în câteva cazuri fiind foarte aproape de finalizare, însă pentru ca jucătorii să pună o semnătură pe contract, chiar dacă vin liberi de contract, este nevoie de bani, iar aceștia încă lipsesc din conturile echipei: “Sunt discuții cu mai mulți, începând de astăzi (n. red. – luni) încercăm să concretizăm, dar problema este că îți trebuie bani pentru a face orice. Nimic nu se face fără bani, așa că eu aștept un răspuns să văd dacă pot să mă angajez în discuții, dacă nu, mai stăm câteva zile, nu am ce să fac… Sunt condiționat de această situație. Avem mai multe discuții purtate, a făcut Edi o listă, cu câte 2-3 jucători pe fiecare post, care va fi primul, îl luăm, dar ne trebuie mai întâi o siguranță din punct de vedere financiar”, a explicat președintele Pandurilor.

Oferte pentru Edi Iordănescu
Antrenorul Pandurilor a fost unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din Liga 1 în anul 2015, unul în care Edi Iordănescu a reușit să facă din nou din echipa gorjeană una de temut pentru forțele din campionatul intern și să o pună iarăși pe trasa ce duce spre cupele europene. După un an cu multe reușite, Edi Iordănescu a început să fie și un antrenor căutat. În ultima vreme se vorbește tot mai intens de oferte pe care acesta le-ar fi primit, una dintre ele se pare că ar veni din prima ligă din Rusia, ceea ce ar fi tentant pentru un tânăr tehnician, aflat la început de drum. Deși Edi Iordănescu a declarat că și-ar dori să-și ducă mandatul, scadent la finele actualei stagiuni, la final, instabilitatea financiară l-ar putea convinge să accepte chiar din această iarnă o ofertă foarte bună primită. Președintele gorjenilor știe de ofertele pe care antrenorul său le are, dar crede că situația financiară a Pandurilor se va redresa și tehnicianul va continua la Târgu-Jiu: “Edi Iordănescu are oferte, dar nu cred că pleacă dacă totul este OK. Dacă nu este OK, atunci este posibil orice… E normal, dacă nu este stabilitate financiară este posibil orice, dar pentru moment nu se pune problema așa, nu pleacă acum!”, a declarat Narcis Răducan.

Salvați de Hora?…
Cu un început de sezon de excepție la Pandurii, Ioan Hora ar putea pleca deja de la echipa gorjeană după doar o jumătate de an, la fel cum s-a întâmplat și cu brazilianul Eric de Oliveira în urmă cu doi ani. Cel mai bun marcator al competiției interne are oferte de la mai multe echipe și este aproape de un transfer care ar rezolva și situația financiară a Pandurilor. Pe plan intern s-a vorbit despre interesul Stelei, însă în ultima vreme acesta pare să se fi stins. Oferte vin, din câte se pare, și din exterior, cel mai recent vorbindu-se de cea venită din partea polonezilor de la Lech Poznan, echipă care se află pe locul 6 în prima ligă a Poloniei.
În acest moment, Ioan Hora este cel mai bine cotat jucător din lotul antrenat de Edi Iordănescu, transfermark.de fixându-i o cotă de piață de 1,3 milioane euro, Nistor și Momcilovic având cote de câte 1,2 milioane euro, iar Săpunaru fiind cotat la 1,1 milioane euro. Conducerea Pandurilor începe discuțiile privind transferul lui Hora de la un milion de euro, dar se pare că o ofertă ceva mai jos, dar cu plată imediată ar fi pe placul gorjenilor. Hora are 12 goluri înscrise în Liga 1, cu două mai multe decât CFR-istul Cristian Lopez, al doilea în clasamentul golgheterilor din campionatul intern.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here