Antrenorul Energiei cere înțelegere pentru cei care vor alege să plece – „Trebuie să respectăm decizia fiecăruia”

368

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului Energia Târgu Jiu, antrenorul echipei de baschet, Antonis Constantinides, își reanunță intenția de a obține performanțe și mai mari la conducerea trupei gorjene.

Echipa Energiei, deși a avut parte de un sezon fantastic, atât pe plan intern, cât și pe arenele internaționale, sau poate tocmai din această cauză, va trebui să schimbe radical lotul cu care va ataca noua ediție de campionat. Antonis Constantinides continuă la cârma Energiei, însă foarte mulți jucători nu-i vor mai fi elevi. Cipriotul le înțelege însă decizia și cere înțelegere din partea fanilor: „Trebuie să respectăm decizia lor, indiferent care va fi aceea. Sperăm să putem păstra cât mai mulți jucători din nucleu de anul trecut, dar repet, eu ca și antrenor sunt pregătit, poate cu excepția a 1-2 jucători, de decizia unora de a nu mai continua la Energia. Fanii trebuie să înțeleagă, pentru că știu că pe unii jucători îi iubesc foarte mult, că trebuie să le respectăm decizia pe care o vor lua, fiecare își decide viitorul. Din câte știm Louis Darby s-a retras din activitatea baschetbalistică, deci nu va mai fi în lot, în timp ce Giordan Watson și Nemanja Milosevic au primit propuneri mai tentante decât ceea ce le-am oferit noi și probabil vor continua la un nivel înalt la alte echipe”, a declarat antrenorul Energiei.

karpeleszOferte generoase, refuzate
Constantinides este conștient că trebuie să reconstruiască din temelii o echipă la conducerea căreia a fost la un pas de a juca finala campionatului, oprindu-se în semifinale, învinsă greu de formaţia ce avea să cucerească titlul. Antrenorul cipriot nu este însă supărat din cauza pierderilor de la nivelul lotului, pierderi pe care le consideră acceptabile, mai ales știind eforturile financiare pe care clubul ar fi fost dispus să le facă pentru a-i păstra, eforturi care au fost însă zadarnicite de ofertele mult mai mari făcute de alte cluburi pentru jucătorii de bază ai Energiei. „Fanii din Târgu Jiu trebuie să știe că managementul clubului Energia încearcă, a făcut și face tot posibilul pentru a păstra toți jucătorii și pentru sezonul viitor, dar este o misiune foarte dificilă. Unii din ei au primit, din partea clubului Energia, propuneri salariale cum nu au mai fost în toată istoria echipei Energia Târgu-Jiu. Dar repet, trebuie să respectăm decizia fiecăruia. Atât a lui Watson, a lui Milosevic și a altor jucători, care își doresc o carieră în altă parte. Așa este baschetul, așa este viața și trebuie să continuăm și fără ei”, a mai declarat Antonis Constantinides.
Pentru a-și putea păstra jucătorii emblematici, jucători care au dus Energia până pe podiumul Ligii Naționale de baschet masculin, președintele gorjenilor a recurs la oferte mari: „Cu excepția lui Glyniadakis, toți ceilalți jucători străini au primit oferte din partea clubului nostru. Eu zic că au fost oferte destul de bune, au primit propuneri de majorare a contractelor cu procente cuprinse între 25% și 45%, în funcție de salariu pe care l-a avut fiecare în sezonul precedent și de aportul pe care l-a avut fiecare în realizarea performanțelor echipei din sezonul recent încheiat. Am stabilit un termen, între 20 și 30 iunie, timp în care vom discuta din nou cu ei pentru a vedea dacă doresc să continue cu Energia și eventual să intrăm într-un proces de negociere cu fiecare dintre ei. Nu știm la momentul actual dacă vor accepta sau nu ceea ce le-am oferit. Îmi doresc din tot sufletul și sper să pot să-i conving pe Watson și Nemanja Milosevic să continue cu Energia, dar și pe Porter Troupe. Sunt sigur că vor avea oferte mult mai bune decât la Energia, dar noi mizăm și pe faptul că aici la Târgu Jiu sunt apreciați și iubiți de publicul iubitor de baschet”, a declarat președintele secției de baschet, Dan Cumpănașu.

Kremen a semnat, este așteptat și Troupe
După ce și-a asigurat „ceata” de jucători români prin achiziționarea lui Adrian Guțoaia, Dragoș Andrei, Alexandru Mihuți și Szabolcs Șanta și semnarea unor noi contracte cu Barîș Aktaș, Răzvan Bratoloveanu și Silviu Sanda, Energia a început să se gândească și la „legiunea străină”. „Ne-am înțeles deja cu Michal Kremen și sperăm că-l vom putea păstra și pe Porter Troupe”, a declarat Antonis Constantinides. Pe lista clubului gorjean ar fi și americanul Josh Jackson, care a mai evoluat pentru Energia în vremea când aceasta era condusă de Theo Evans.

Despărțirea de Tal Karpelesz, confirmată
După ce a evoluat două sezoane la Târgu Jiu, româno-israelianul Tal Karpelesz revine în Țara Sfântă dorindu-și un angajament la o echipă de primă ligă din Israel. Antrenorul Constantinides a mărturisit că Tal Karpelesz și-ar fi dorit să fie așteptat până la concretizarea unui eventual contract în țara natală, însă nu a fost de acord să riște așteptând până la finalul lunii august, așa că a ales alți jucători români cu care să-și completeze lotul: „În legătură cu Tal, da… am vorbit cu el și mi-a zis că a decis să aștepte până la sfârșitul lui august o ofertă de la o echipă din Israel, și sper să mă înțelegeți că eu, ca antrenor, nu pot să risc să aștept atât pentru Tal, pentru că la sfârșitul lui august vom fi în imposibilitatea de a semna cu un jucător român de valoare. A fost o decizie foarte grea pe care am luat-o, dar am luat-o pentru binele echipei, și de aceea am decis să continuăm cu jucători foarte buni cum sunt Adrian Guțoaia sau Dragoș Andrei de exemplu. Oricum, trebuie să respectăm și decizia lui Tal”, a lămurit Constantinides problema lui Tal Karpelesz.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here