Antonie se retrage din Consiliul Judeţean Gorj

374

Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia(CEO), a solicitat retragerea din Consiliul Judeţean Gorj. Acesta renunţă astfel de bunăvoie la mandatul de consilier judeţean ales pe listele USL, pentru a nu fi acuzat că are partipriuri cu autorităţile judeţene. Antonie l-a urmat astfel pe Laurenţiu Ciurel în acest demers, managerul CEO renunţând atât la statutul de consilier judeţean cât şi la cel de vicepreşedinte al PSD Gorj.

Directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, nu s-a aflat în vreo situaţie de incompatibilitate pentru a fi obligat să renunţe la postul de consilier judeţean, dar a considerat că ar fi mai bine să se ocupe doar de partea profesională, cu atât mai mult cu cât activitatea la CEO este destul de intensă. Antonie a solicitat astfel retragerea din CJ Gorj, solicitarea urmând să fie aprobată în şedinţa acestui organism, din 30 mai. În locul lui Antonie va promova tot un consilier PSD, cel care îi va lua locul directorului Diviziei Miniere fiind Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.
Numirea lui Cornoiu ar putea avea loc în aceeaşi şedinţă de CJ Gorj, USL-ul, majoritar, urmând să completeze astfel lista de consilieri cu următorul aflat în lista de aleşi PSD, după Antonie. Există de altfel un protocol între PSD şi PNL pe baza căruia la retragerea unui consilier PSD va fi promovat un altul de la acest partid, chiar dacă în listă urmează un consilier PNL. Şi invers.

Cornoiu, promovat de pe locul 31
Sabin Cornoiu va fi astfel pentru prima oară consilier judeţean, acesta fiind membru al PSD doar de la alegerile locale. PSD-ul a vrut însă să promoveze oameni vizibili, cu o imagine favorabilă şi buni profesionişti şi astfel Cornoiu a fost convins să-şi semneze adeziunea la PSD. A fost trecut în lista de consilieri judeţeni ai USL, Cornoiu fiind plasat pe locul 31. Nimeni, şi nici măcar Sabin Cornoiu, nu se gândea că lista va coborî până acolo încât să poată fi promovat consilier judeţean. “Dacă se va întâmpla asta ar fi o onoare pentru mine deoarece aş avea ocazia să îmi pun în folosul comunităţii experienţa şi puterea de muncă”, a declarat Sabin Cornoiu.
Vicepreşedintele CJ Gorj, Ciprian Florescu, a confirmat ieri că Sabin Cornoiu va fi cel care îl va lua locul, de drept, lui Antonie.
A. Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here