Antonescu vrea directorii liberali în funcţii, Dian îl vrea afară pe Giorgi

251

Directorilor liberali de instituţii care au fost numiţi pe criterii de competenţă profesională nu li se va cere să demisioneze din funcţii ca urmare a retragerii PNL de la guvernare, a afirmat duminică, la Piteşti, liderul liberalilor, Crin Antonescu. În Gorj însă, şeful PNL, Dian Popescu, are o opinie diferită. Doar legat de Gabriel Giorgi, şeful Minprest Rovinari, pe care îl vrea afară atât de la unitatea minieră unde acesta a promovat prin concurs, cât şi din Consiliul Municipal Târgu-Jiu.

Picture_027În opinia lui Antonescu, o decizie privind soarta directorilor de instituţii liberali pot să ia doar actualii guvernanţi. “Dacă sunt buni profesionişti şi cei care poartă răspunderea în acest moment, cei care guvernează, doresc să-i menţină pe acest criteriu, e normal să o facă. Dacă doresc pe criteriu politic să-i dea afară, să-i dea afară, e decizia lor. Însă noi ce nu am numit pe criteriu politic, nu retragem pe criteriu politic”, a spus Crin Antonescu.
Dian Popescu are însă altă optică. Îi vrea pe liberali în funcţii publice, dar mai puţin pe Gabriel Giorgi, şeful de la Minprest, deoarece acesta nu i se supune. Pe motiv că Giorgi s-a dat cu pesediştii, Dian a tras sforile necesare pentru ca, în scurt timp, consilierul municipal să părăsească postul din CL Târgu-Jiu şi partidul. O parte din aleşii PNL Gorj sunt de acord cu cererea lui Dian, fiind supăraţi că Giorgi nu le-a angajat apropiaţii la Minprest.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here