Anton, ademenit cu un salariu prea mic!

251

Paul Anton, căpitanul Pandurilor din ultima vreme, nu a reușit ceea ce-și dorea, adică să plece în această vară spre o echipă mai mare, cu pretenții mai mari, la nivel european. Întârzierea plecării lui Anton de la Pandurii este și motivul unei situații ciudate la echipa gorjeană, antrenorul Edi Iordănescu fiind acum într-o postură deloc plăcută.

Steaua a fost echipa care s-a interesat cel mai mult de serviciile lui Paul Anton, jucător pe care l-a mai curtat și în alte pauze competiționale și care și-ar fi dorit și el să ajungă, la un moment dat, în curtea campioanei. Din păcate, pentru toată lumea, după cum se vede acum, ultima ofertă făcută de Steaua pentru mijlocașul gorjenilor a fost una care nu l-a satisfăcut pe jucător, ceea ce a făcut ca transferul să cadă. Pentru doar 8.000 euro, nu mult peste ceea ce avea deja la Pandurii, Paul Anton a spus “pas” Stelei, foarte probabil îndemnat și de impresarul său, Lucian Marinescu.

Își făcuseră planuri
Înainte ca jucătorul să refuze oferta Stelei, Pandurii ajunsese la o înțelegere de principiu cu conducerea bucureșteană, iar Edi Iordănescu își făcuse planuri pe marginea acestora. În schimbul lui Anton, Pandurii urma să-l primească fie pe Neagu, fie și pe Neagu și pe Luchin, doi jucători pe placul lui Edi Iordănescu, jucători care acopereau și două posturi cu probleme pentru gorjeni, dar și 100.000 euro, bani cu care conducerea intenționa să rezolve transferul altor 2-3 jucători, ceea ce însemna, în mare parte, rezolvarea campaniei de achiziții din această vară. Fără plecarea lui Anton, Pandurii rămâne astfel cu mult mai puține variante, iar în acest moment, foarte aproape de startul noii ediții de campionat, antrenorul Edi Iordănescu nu mai este dispus să renunțe la serviciile jucătorului, o astfel de plecare în acest moment, fără a se putea compensa la același nivel, putând afecta serios randamentul echipei.
Pentru moment, Pandurii poate considera postul de mijlocaș la închidere drept unul cu probleme. Edi Iordănescu se poate baza 100% pe serviciile croatului Mrzljak, jucător care a confirmat în returul trecut și poate reprezenta în viitor chiar o afacere pentru clubul gorjean, și pe Anton.
Pandurii i-a pierdut pe Pintilii, care a semnat cu israelienii de la Hapoel Tel Aviv, dar și pe Elton, căruia nu i-a mai fost propus un nou contract. Pe acest post, Pandurii mai are o propunere, pe Andrei Pițian, jucător care provine din propria pepinieră, dar care la 20 de ani nu a reușit prea multe în tricoul primei echipe, în sezonul trecut bifând primele șase minute în liga 1 după ce sezonul 2013-2014 a fost cel în care a jucat vreme de câteva minute în grupele Europa League, la Dnepr.

Tahar, cauză pierdută
Pandurii și-a dorit foarte mult înregimentarea lui Aymen Tahar, iar discuțiile s-au purtat vreme îndelungată. Jucătorul mai avea contract câteva luni cu cei de la Gaz Metan Mediaș, iar formația ardeleană a solicitat 100.000 euro pentru a-i da drumul jucătorului încă din această vară. Cum Pandurii nu a dorit să achite această sumă, bani pe care gorjenii probabil nici nu îi au în acest moment, dovadă și faptul că transferurile bat pasul pe loc, iar medieșenii au ținut la preț, Tahar a ajuns în cele din urmă în Slovacia, semnând pentru Slovan Bratislava, echipă care a acceptat prețul solicitat de Gaz Metan Mediaș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here