Ansamblul „Maria Lătăreţu” a sărbătorit şase ani de existenţă

352

P3177872Sala de spectacole a Casei de Cultură din Târgu-Jiu a fost neîncăpătoare joi seara, când s-a desfăşurat concertul-spectacol „Cântec din Ţara lui Brâncuşi”. Evenimentul a fost organizat de Şcoala Populară de Artă şi a marcat şase ani de existenţă a Ansamblului „Maria Lătăreţu”; cu aceeaşi ocazie a fost sărbătorit şi Voctor Tiţa la 40 de ani de carieră în slujba cântecului popular.

Motiv de mare sărbătoare pentru elevii şi profesorii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu: Ansamblul „Maria Lătăreţu” a împlinit şase ani de existenţă. Cum era şi normal, momentul aniversar a fost marcat printr-un spectacol de excepţie, pentru că aşa le stă bine artiştilor: pe scenă, încântându-şi publicul. Evenimentul s-a desfăşurat joi seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, începând cu ora 19:00 şi încheindu-se târziu în noapte. Sala a fost arhiplină, unii iubitori de folclor alegând să savureze spectacolul chiar şi stând în picioare.

Aplauze puternice pentru artiştii Şcolii Populare de Artă

P3177865În prima parte a spectacolul „Cântec din Ţara lui Brâncuşi” pe scenă au urcat membri Şcolii Populare de Artă, elevi şi profesori. Prestaţiile lor au ridicat publicul în picioare, aplauzele fiind aproape de neoprit. Talentul artiştilor, mici şi mari, ai instituţiei de cultură menţionate, a stârnit admiraţia spectatorilor, cu toţii fiind plăcut surprinşi de cântecele interpretate, dar şi de dansurile puse în scenă de Grupul „Măriilor Gorjului”, Grupul Bărbătesc „Ca la Gorj”, Grupul de naişti şi fluieraşi „Jiana” şi Formaţia de Dansuri.

Spectacolul a fost savurat nu doar de spectatori, ci şi de telespactatori, el fiind transmis în direct pe postul naţional de televiziune Etno tv, astfel că iubitori de folclor din întreaga ţară au avut posibilitatea să-i urmărească pe artiştii Ansamblului „Maria Lătăreţu”, la ceas aniversar.

Moment festiv şi diplome pentru sărbătoriţi

Momentul festiv al spectacolului „Cântec din Ţara lui Brâncuşi” a marcat nu doar cei şase ani de existenţă a Ansamblului „Maria Lătăreţu”, ci şi 40 de ani de carieră artistică a indrăgitului interpet Victor Tiţa, dar şi 30 de ani de activitate publicistică a lui Dorin Brozbă. Pentru cei trei sărbătoriţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu a fost prezent pe scena Casei de Cultură şi le-a înmânat câte o diplomă de onoare, felicitându-i şi urându-le mult succes în continuare. Diploma pentru cei şase ani de activitate a Ansamblului „Maria Lătăreţu” a primit-o Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, persoana căreia i se datorează existenţa Ansamblului, dar şi omul care trudeşte pentru bunul mers al lucrurilor la Şcoala Populară de Artă, implicând toate activităţile desfăşurate în cadrul acestei instituţii.

Spectacol încheiat după miezul nopţii

După felicitarea sărbătoriţilor, Victor Tiţa i-a încântat pe spectatori cu melodiile lui devenite celebre, interpretate în stilul care l-a consacrat, primind pentru acestea ropote de aplauze. Spectacolul a continuat până după miezul nopţii, după elevii şi profesorii Şcolii Populare de Artă, pe scenă urcând invitaţii speciali: Ionela Prodan, Elisabeta Turcu, Constantin Măgureanu, Mihai Mihalache, Nicolae Sabău, Nelu Bălăşoiu, Sica Rusu Durlai, Ileana Bacâtea, Reli Sanda, Elena Merişoreanu, Florica Zaha, Constantin Bahrin, Ştefan Popescu. Spectatorii au fost deosebit de încântaţi de concertul „Cântec în Ţara lui Brâncuşi” şi deja aşteaptă următorul spectacol marca Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here