ANPC lansează o adresă de email pentru cei care au probleme cu băncile

1200

Protecția Consumatorului lansează o adresă specială de e-mail, pentru a veni în sprijinul consumatorilor care vor să semnaleze nereguli referitoare la contractele de creditare.

Anunţul vine după ce ANPC a sancţionat 19 bănci pentru practici comerciale înşelătoare în privinţa contractelor de creditare pe termen mediu şi lung.

La adresa lansată, consumatorii pot semnala creşterea exagerată a ratelor şi, ca atare, a gradului de îndatorare, faţă de momentul contractării creditului, creşterea nejustificată a dobânzii aplicate pentru rambursarea creditului, comparativ cu prevederile contractuale, prezentarea, la momentul ofertării, doar a soluţiei de rambursare cu rate egale (ponderea în rată fiind de 75% dobândă şi 25% sold principal), fără a i se pune la dispoziţie mai multe posibilităţi de rambursare pentru a alege.

Adresa la care pot fi semnalate aceste nereguli este spsf@anpc.ro.

Cei care vor să semnaleze astfel de situaţii trebuie să transmită pe adresa de e-mail scanarea următoarelor documente: contractul si scadenţarul iniţial; valoarea actuală a ratei; notificările primite de la bancă; venitul net al titularului, la momentul contractării şi în prezent; corespondenţa avută cu banca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here