ANP scoate la concurs postul rezervă al directorului Penitenciarului Târgu-Jiu

309

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) are în vedere scoaterea la concurs a funcțiilor de directori adjuncți vacante din unitățile subordinate, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor(FSANP). Pentru Penitenciarul Târgu-Jiu va fi vacantat, în curând, potrivit FSANP, postul de director adjunct economico-administrativ, care a fost ocupat timp de 12 ani de către Ion Popescu, actualul director al închisorii. Acum postul este ocupat de inspectorul principal de penitenciare Constantin Hăbudeanu, împuternicit deja de 5 ori în funcţie, deşi legea prevedea utilizarea a doar două astfel de împuterniciri. De altfel, Hăbudeanu şi-a încercat o dată norocul pentru ocupare, prin concurs a funcţiei, dar a picat examenul, fiind singurul din ţară care a reuşit această “performanţă”.

Postul rezervă a actualului director al Penitenciarului Târgu-Jiu, Ion Popescu, va fi scos, în curând la concurs. Cel puţin asta anunţă, oficial, FSANP, spre supărarea directorului închisorii care speră ca postul să rămână vacant pentru perioada în care va elibera funcţia de la vârful unităţii de detenţie. Mai exact, se vehicula că Popescu îşi rezervase scaunul de director adjunct economico-administrativ, în cazul în care, superiorii vor decide că susţinerea sa la centru scârţâie fiind necesară o revigorare a managementului penitenciarului târgujian. De altfel, postul este oricum ocupat, ilegal, de către Constantin Hăbudeanu, împuternicit deja de 5 ori în acest post, deşi Legea 293/2004 interzice astfel de practici. Se precizează în legea menţionată că împuternicirile pot fi numai în număr de două, de câte 6 luni fiecare. Hăbudeanu a primit 5 şi asta deoarece în 2013 nu a reuşit performanţa de a ocupa postul lui Popescu prin concurs.

Popescu şi Hăbudeanu, pârâţi într-un dosar
De altfel, cei doi colaborează strâns, situaţia lui Hăbudeanu avantajându-l pe Popescu, se vehiculează printre salariaţii închisorii. De altfel, alături de directorul închisorii, Ion Popescu dar şi de unitatea de detenţie, Hăbudeanu a fost dat în judecată în 2013 de către Ana(n.r. patroana Cofetăriei Dacia din municipiu) şi Valentin Dediu din Târgu-Jiu care susţine că deţin lacul din incinta penitenciarului. Procesul a fost suspendat în primăvara anului trecut, deşi reclamanţii anunţaseră că vor cere pârâţilor daune morale şi uzufruct pentru folosirea lacului, achiziţionat de cei doi Dediu de la primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu.
Cei doi directori au fost astfel colegi de dosar şi ar putea să mai facă echipă doar până când ANP-ul va stabili data concursului pentru postului lui Hăbudeanu. În ce priveşte postul de director de penitenciar, acesta nu va fi deocamdată, scos la concurs.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here