ANL a recepţionat 49 de apartamente din Gorj

395

anlAgenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în luna septembrie, doar o parte dintre apartamentele destinate tinerilor, construite în Gorj anul trecut.

Din cele 415 apartamente finalizate în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, din zece judeţe, cele mai multe au fost recepţionate în oraşele Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, adică câte 80. În Gorj s-au recepţionat doar 49 de astfel de apartamente, operaţiunile ANL urmând să continue în lunile următoare. De la începutul anului 2009, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a recepţionat 2.294 unităţi locative, o parte fiind şi din judeţul Gorj.

Programul ANL se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au trei sau patru etaje şi sunt împărţite în garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere. Blocurile construite de ANL în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii sunt în garanţie pe o perioadă de doi ani şi orice problemă semnalată de locatari în această perioadă este rezolvată de firmele de construcţii cu care sunt încheiate contractele. După finalizare, Agenţia Naţională pentru Locuinţe predă locuinţele primăriilor, urmând ca acestea să le repartizeze tinerilor care îndeplinesc condiţiile pentru a putea primi o casă. Locuinţele se acordă tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă. În Gorj, oraşul Târgu-Jiu este localitatea cu cele mai multe blocuri ANL din judeţ.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here