Aniversare-35 de ani! – Cariera Lupoaia a atins maturitatea în minerit

166

lupoaia (2)Luând naştere şi crescând alături de oamenii care şi-au pus amprenta la formarea şi dezvoltarea unităţii miniere de astăzi, Cariera Lupoaia a ajuns abia acum la vârsta maturităţii. 35 de ani de activitate, marcaţi ieri la Motru, înseamnă, înainte de toate, stabilitate, profesionalism, productivitate şi echipă.

Oamenii crescuţi la Cariera Lupoaia conduc mineritul gorjean, iar cei care sunt acum pregătiţi în “laboratoarele” unităţii, vor avea grijă ca ţăruşul bătut prima oară pe pământul satului cu acelaşi nume să rămână acolo şi la o viitoare aniversare jubiliară.

Trei decenii şi jumătate de activitate a aniversat joi, la Motru, conducerea, salariaţii şi sindicaliştii lupoaia (1)Carierei Lupoaia. Evenimentul a fost marcat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Motru, numeroşi invitaţi, directori din cadrul SNLO, sindicalişti şi reprezentanţi ai autorităţilor făcând prezenţa la acest eveniment important. Daniel Burlan, “generalul” SNLO, fost salariat al Carierei Lupoaia, a fost la prezidiu, alături de directorul carierei, Sorin Iovan, şi de alte persoane importante din mineritul gorjean. Burlan a avut grijă, de la prezidiu, să sublinieze că nu şi-a uitat colegii, şefii şi subalternii. “Atunci când am venit la Cariera Lupoaia am întâlnit oameni cu adevărat profesionişti, cu experienţă, care avea conştiinţă şi responsabilitate. Oameni cărora nu trebuia să le dai prea multe indicaţii pentru ce aveau de făcut. Nu mă refer la acei oameni din secţii, cu care am lucrat mai mult, ci la tot personalul din Cariera Lupoaia, inclusiv la echipajul utilajelor. Am întâlnit, la fel, colegi deosebiţi. Am avut şansa, ca împreună cu alţi câţiva colegi, să reprezentăm o generaţie de tranziţie. lupoaiaO generaţie între cea a lui Semenescu, Mezinca, Gau, Diaconescu şi alţii, pentru care îmi cer scuze că nu îi enumer, şi o generaţie mai tânără reprezentată de Iovan, Vintilescu, Avram, David şi aşa mai departe”.

Solidaritate minerească

Unitatea etalon a mineritului gorjean, Cariera Lupoaia a marcat aşa cum se cuvine cei 35 de ani de activitate. Evenimentul organizat cu această ocazie a fost la înălţime, numeroase personalităţi ale vieţii politice, economice, sociale, administrative şi sindicale făcându-şi apariţia la Casa de Cultură din Motru. S-a vorbit despre aniversare, despre carieră şi despre viitorul mineritului de la tribuna c1amplasată de organizatori. Au luat cuvântul actuali şi foşti salariaţi ai Carierei Lupoaia dar şi Marin Condescu, liderul FNME. “Eu fac parte dintr-o altă zonă care, la fel ca şi dumneavoastră, se poate mândri că a pus bazele mineritului de suprafaţă în Oltenia. Dar, împreună, trebuie să nu ne uităm trecutul şi nu uitaţi minerii de subteran fiindcă fără ei nu am fi existat. Ştiu că la vreme de fericire te gândeşti cum poţi să fi şi mai fericit, dar fericirea nu poţi niciodată să ţi-o clădeşti pe nefericirea altora. Şi eu mulţumesc colectivului de la Lupoaia, şi tuturor minerilor din Oltenia că au ştiut să dea dovadă de solidaritate în momente foarte critice. În cei 20 de ani au fost câteva momente de cotitură în care înţelepciunea noastră a făcut ca astăzi să existăm şi să sperăm într-un viitor mai bun”, a declarat Condescu.

c2Viitor promiţător

La jumătatea evenimentului, Sorin Iovan, directorul Carierei Lupoaia s-a declarat mulţumit de felul cum s-a derulat totul promiţând că şi peste zece ani, aniversarea acestei cariere va fi sărbătorită, atât cu actualii salariaţi cât şi cu alţii noi, tineri. “La 35 de ani avem o activitate frumoasă cu rezultate bune şi foarte bune. Aşa cum s-a văzut astăzi(n.r. joi) principalul factor în obţinerea acestor rezultate sunt oamenii, oamenii care lucrează la această carieră. Pentru viitor eu sper să reînoim rândurile, deoarece este nevoie să întinerim această clasă muncitoare”, a declarat directorul Iovan. c3Programul manifestării a cuprins pe lângă alocuţiuni, şi un film de prezentare dar şi acordarea unor plachete şi medalii jubiliare foştilor salariaţi ai carierei. Festivităţile s-au încheiat cu o masă festivă.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here