Animozitatea între lideri continuă! – Liberalul Dian a aruncat săgeţi spre Călinoiu

349

Pagina 4Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, pare că profită de orice ocazie pentru a-i băga în corzi pe Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, totodată preşedinte executiv al PSD Gorj.

Nu are milă nici faţă de Radu Angheloiu, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, coleg cu el de partid, prea apropiat de Călinoiu, în opinia lui Dian, pe care l-a taxat chiar sâmbătă la Târgu-Cărbuneşti. Dornic de a critica, Dian nici nu a verificat unde se afla la acea oră Ion Călinoiu, acesta fiind la deschiderea anului universitar la UCB Târgu-Jiu.

Dian Popescu, al fel ca şi alţi politicieni de culori diferite, au participat sâmbătă la evenimentul organizat de Spitalul Târgu – Cărbuneşti, adică aniversarea celor 119 ani de existenţă. Din partea Prefecturii Gorj nimeni nu a răspuns invitaţiei transmise de conducerea spitalului, iar din partea Consiliului Judeţean a fost aici doar vicepreşedintele Radu Angheloiu. Acest lucru nu l-a mulţumit pe Dian Popescu care a criticat actul de absenţă a factorilor de decizie de la judeţ. A avut grijă să îşi spună supărarea chiar în timpul discursului său, ignorându-l pe Angheloiu. “Autorităţile trebuie să participe permanent alături de spitale, să nu uităm că Gorjul a trecut printr-o serie de evenimente neplăcute care s-au întâmplat. Eu, cred că noi, decidenţii, factorii politici trebuie să fim alături de spitale, trebuie să îi ajutăm pe cei care le conduc. Nu am văzut aici, la Cărbuneşti, autorităţile decidente ale judeţului. Eu am venit aici ca preşedinte politic, dar nu sunt decident. Mă refer la Prefectură, Consiliu Judeţean şi alte autorităţi absente aici”, a declarat Dian Popescu.

Angheloiu supărat

După discursul său, a luat cuvântul Radu Angheloiu care a subliniat că a fost trimis acolo de Consiliul Judeţean. “Aş dori din calitatea mea de reprezentant al Consiliului Judeţean, instituţie angheloiupe care o reprezint în calitate de vicepreşedinte să transmit un călduros la mulţi ani”, a declarat, la microfon, Angheloiu răspunzându-i astfel lui Dian. În final, l-a abordat şi chiar i-a reproşat “confuzia” făcută. “Nu te înţeleg eu sunt reprezentantul Consiliului Judeţean. Înţeleg să fi făcut asta cu Râbu dar nu cu mine”, i-a spus, Angheloiu, vizibil supărat. În replică Dian a dat din umeri şi i-a răspuns că el este vice al PNL. “Domnul Angheloiu, nu ştiu dacă a fost trimis de cineva, dar eu l-am văzut aici în calitate de vicepreşedinte al PNL Gorj, să nu uităm că primarul este al PNL, şi a venit alături de noi ca echipă de partid. Nu ştiu dacă a venit şi în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţeam Gorj”, a declarat apoi Dian Popescu.

La campanie înainte, la război înapoi

Liberalul nu se opreşte aici, are grijă să sublinieze că liderii absenţi sâmbătă, anul viitor vor fi în prima linie la Cărbuneşti. “Anul viitor o să îi vedem pe toţi aici, că va fi campanie electorală, o să îi vedem cum se vor îngrămădi să şi vorbească în faţa oamenilor. Ar trebui însă să nu venim în momentul în care tăiem panglici, chiar dacă există lume multă care să ne privească şi noi să ne facem publicitate electorală. Noi trebuie să venim alături de managerii spitalului, permanent. Participând ne asumăm şi obligaţia de a-i ajuta, acesta este rolul nostru, al decidenţilor. Dacă îi lăsăm singuri şi nu îi ajutăm decât când se întâmplă evenimente neplăcute asta este o mare greşeală, este tipic românesc”, a conchis Dian Popescu.

Călinoiu îi răspunde lui Dian: “Nu pot fi în acelaşi timp în două locuri”

Preşedintele Călinoiu nu a putut fi prezent la evenimentul de la Cărbuneşti deoarece, în acelaşi timp, se desfăşura manifestarea legată de deschiderea anului universitar la UCB. “Niciodată nu am înţeles atitudinea lui Dian Popescu deoarece când suntem faţă în faţă ne înţelegem, la telefon promovăm idei constructive pentru creşterea USL în rândul populaţiei, pentru mai binele gorjenilor, iar în spate, înţeleg de la apropiaţi, că se comportă altcumva. Eu, sâmbătă, eram la UCB la deschiderea anului universitar. Nici aici nu am stat până la final că am plecat la Motru Sec la sfinţirea unei biserici. Chiar dacă am absentat de la Cărbuneşti m-am gândit că poate Dian era acolo, să reprezinte USL-ul”, a declarat Călinoiu. “Eu văd că îl ignoră şi pe Radu Angheloiu. Îmi pare rău pentru Dian că nu se poate alinia la ceea ce înseamnă om de cuvânt pentru creşterea capitalului USL. Pentru asta, spun şi eu public, că de mână merg cu el la Crin Antonescu să ne spunem faţă în faţă ce ne doare pe fiecare. Eu nu am denigrat pe nimeni din PNL, deoarece eu spun în faţă când se greşeşte, şi ştiu că nimeni nu este prefect. Îmi cer scuze pentru acest răspuns dar mi se pare că Dian Popescu nu se poate controla”, a completat Călinoiu. Şeful judeţului spune, în final, că a încercat, de multe ori să răspund pozitiv chiar şi când intervenţiile lui Dian Popescu aveau tentă denigratoare, chiar afectând USL-ul. “Dian merge pe ideea că cine strigă mai tare poate şi mai mult, dar, îi spun eu că, din contră, cine strigă mai tare este cel ce face mai puţin”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here