Animal politic, dar securist curat!

192

Sintagma de “animal politic”, atribuită lui Traian Băsescu, aparţine regretatului scriitor şi publicist Octavian Paler. Care, aflat la senectute, se pricepea la oameni. Nimeni de atunci nu l-a mai descris aşa de bine.

Nu voi porni de la dezvăluirea incredibilă făcută de premierul Victor Ponta: „Băsescu a fost ofiţer de contrainformaţii”. Nu de alta, dar unul care bătea mările şi oceanele lumii în lung şi-n lat chiar nu putea fi neracolat de serviciile informative ale lui Nicolae Ceauşescu. L-am mai cunoscut şi pe Vasile Frătuţu, om ce i-a fost ba maistru de marină militară elevului Traian Băsescu, apoi au lucrat împreună pe aceeaşi navă, brădiceneanul nostru stabilit acum la Constanţa fiind şeful armamentului de pe acel vapor. Şi acum trăieşte, la Constanţa, cum spuneam şi este în relaţii de amiciţie cu fratele preşedintelui – Mircea Băsescu. Unei fine a acestuia închiriindu-i un spaţiu comercial. Tot de la amicul său Mircea Băsescu, nea Vasile Frătuţu susţine că mai ştiurliubeticul Traian Băsescu s-ar fi certat, în 1992, la Tel Aviv, cu adevăratul său tată. Pe nume Braunovici, ceartă în urma căreia. Bătrânul s-a supărat aşa de tare încât i-a cerut fiului să nu mai fie căutat şi să nu se mai vadă. Eu, personal, cred că la Anvers, unde-l avea drept şef pe colonelul Silvian Ionescu(cu diverse demnităţi în Regimul Băsescu şi acum), dovedit ca lucrător al fostei Direcţii de Informaţii Externe, Traian Băsescu nu putea fi un simplu civil. Şi mai ştiu, de la un alt amic, ale cărui informaţii nu le pot pune la îndoială, că din anul 1992, Traian Băsescu ar fi general SIE. Există o vorbă în popor, conform căreia nu iese fum fără foc. Şi focul e la ei, ba chiar ARDe! Are dreptate inclusiv senatorul Gyorgy Frunda că „Băsescu face o presiune psihică asupra populaţiei, pentru a influenţa votul”. Mai sunt şi alte două persoane care-ar putea avea fotocopiile documentelor despre care cel mai răspândit ziar local RING, dar şi realizatorul TV Răzvan Dumitrescu le-a prezentat miercuri seara la emisiunea domniei sale „Subiectiv” ce dovedesc afirmaţiile premierului. Într-unul dintre multele documente din arhiva RING(vezi www.ziarulring.ro), documente ce vorbesc de la sine, există afirmaţii în sensul celor spuse de primul ministru. „Numitul Băsescu Traian, născut la data de 04.11.1951, a fost colaborator al organelor de contrainformaţii militare, având dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. Nu i s-a stabilit nume conspirativ”, se spune într-o notă din 2004, emisă de un ofiţer din actualele servicii de informaţii ale armatei.
Cinismul CNSAS ori mai degrabă intenţia de a ascunde gunoiul sub preş zice într-un document de trei pagini, de pe site-ul CNSAS, că dosarul „Băsescu – 3990”, în care figurează domnul Traian Băsescu în calitate de colaborator, fără nume conspirativ” ar fi fost „distrus cu procesul verbal nr. 58212/15.08.1979”. Ce s-a petrecut, de fapt, e greu de spus. Gurile rele susţin şi că la alegerile pentru Marea Adunare naţională din 1988, Traian Băsescu figura pe listele de candidaţi dar a fost tăiat de Nicolae Ceauşescu! DE ce? Greu de spus. Şi pista aceasta ar mai putea fi cercetată, întrucât există încă martori.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here