ANI l-ar căuta pe Poenaru! – Cum creşte ceasul de aur Longines de la 100.000 euro la 150.000, într-un an

245

Proprietăţile şefului PSD Peştişani, cresc şi scad simţitor în declaraţiile de avere ale consilierului local din Peştişani, Ion Poenaru. Astfel, angajaţii Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI), dacă ar arunca doar o privire pe declaraţiile acestuia de avere din ultimii trei ani, s-ar crucii la propriu. Asta deoarece declaraţiile lui Poe se schimbă anual după cum pofteşte şeful PSD. Astfel, terenurile lui Poenaru cresc şi scad anual ca prin minune, ca şi suprafaţa apartamentului său care are ba 84 mp, ba 68 mp. La fel se întâmplă şi cu ceasul de aur Longines pe care şi l-a trecut în declaraţia de avere că ar valora ba 100.000 de euro, ba 150.000.

În episodul de faţă prezentăm, deocamdată, alte necorelări şi neclarităţi din declaraţiile de Avere şi de Interese ale Consilierului Local Ion Poenaru, unul şi acelaşi personaj ec. Ion Poenaru, zis POE, preşedintele-director executiv al Obştei Peştişani. Pe care-o confundă, foarte adesea, cu propria-i moşie!
Asta deoarece într-un număr anterior al Gorjeanului am oferit din Declaraţia de Avere a Consilierului Local Ion Poenaru, un mic pasaj scris de mânuţa domniei sale conform căreia deţine un Ceas de aur(de buzunar) în valoare de 150.000 euro! La acea vreme nu bănuiam provenienţa unei piese care valorează cam 6,7 miliarde de lei. Suficient spre a acoperi nişte venituri nu prea cuşere ale aceluia care se-nfruptă din averea proprietarilor de păduri asociaţi în obştea ce-o păstoreşte.

Simple necorelări în Declaraţia de Interese?
Cu toate că, din prudenţă sau şmecherie, în declaraţia pentru anul 2010 îşi declară calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie la Obştea Peştişani şi la Ocolul Silvic „C. Brâncuşi”, ei bine, în declaraţia pentru anul 2011 nu mai înscrie calităţile respective. Deşi le-a îndeplinit şi a încasat sume grase în continuare, prin ştate de plată trecute pe sub propriul pix.
În Declaraţia de Avere din data de 29.10.2010, terenurile agricole au suprafaţa de 2.400 metri pătraţi şi 3.500 metri pătraţi, în vreme ce în Declaraţia de Avere din 2011(în care apare şi ceasul valorând 150.000 euro!), suprafeţele sunt aceleaşi dar au alte dimensiuni: 2.340 mp, respectiv 3998 mp, în plus apar alte două terenuri de 3,082 hectare – dobândit în 2006??? şi de 3.005 mp, dobândit în 1996!?, dar care, desigur, nu apar în Declaraţia de Avere din anul precedent, adică 2010. Chiar dacă ar fi să-l credem, acestea erau dobândite anterior: 1996, respectiv 2006.
Citind Declaraţia de Avere pe 2010, ei bine, casa de locuit este înscrisă ca fiind dobândită în anul 1997 şi are 14 mp, iar în cea din 2011 apare ca fiind dobândită în anul 1987 şi are… 100 mp. Cum ar veni, mai puţin cu 40 mp, cu toate că între timp construise o extindere de locuinţă.
Apartamentul apare cu o suprafaţă de numai 84 mp, în declaraţia din 2010, iar în cea din 2011 este trecută o suprafaţă de… 68 mp(Între timp, probabil, într-un an numai, apartamentul a intrat la apă.

BOSS-ul POE şi autoturismele !
Tot ca neclarităţi le luăm şi pe înscrisurile privindu-i autoturismele din garajele(mobile şi imobile!). Autoturismul marca DAEWO apare în declaraţia din 2010 ca fiind dobândit în 1986( pe când în România nu ajunseseră autoturismele marca DAEWO!), iar în Declaraţia de Avere din 2011 se scrie negru pe alb că, în fine, la dobândit abia în 1996! Cam după zece ani, faţă de ceea ce declarase în urmă cu un an. Trecerea de la variantele CIELO la actualul NUBIRO II, parcă, sunt flori la ureche. În Declaraţia de Avere din 2010, banalul autoturism FORD FOCUS este trecut ca fiind fabricat în anul 2009, însă în declaraţia din 2011 este nu cu mult mai vechi, doar cu un an, fiind fabricat în 2008. Şi, probabil, crede domnia sa, cu o valoare ceva mai mică!

Acoperirea veniturilor cu Ceasul de aur Longines?!
Cea mai spectaculoasă creştere o are, de departe, apariţia Ceasului de aur elveţian Longines, unul care ar acoperi imensele sume supte de la „vaca de muls nefurajată” numită Obştea Peştişani. Între timp, am intrat în posesia Declaraţiei de Avere a “săracului” Consilier Local Ion Poenaru din 2010, unde este înscris cu o valoare de 100.000 euro. Iar, surpriză maximă, în 2011, acelaşi Ceas de aur Longines e înscris cu o valoare de 150.000 Euro! Cum ar veni, o creştere de 50%, şi asta în plină’ criză economică românească şi mondială! Iată că economistul Ion Poenaru este un geniu al ingineriilor financiar-bancare. În timp ce marii miliardari ai lumii au pierdut cam 50% din valoarea bunurilor câştigate de ei pe drept, la Marele Maestru al Combinaţiilor de la PECO Târgu-Jiu şi din Obştea Peştişani se petrec lucrurile exact invers. Dar, bineînţeles, în favoarea sa.

Cumnata din Canada redeschide partajul Ceasului de aur Longines!
După apariţia primei investigaţii – citită de domnia sa – pe www.gorjeanul.ro -, cumnata sa din Canada, Maria Poenaru ne-a contactat şi ne-a lămurit asupra provenienţei Ceasului de aur: „La 1 aprilie, când mă voi întoarce în ţară, din Canada, voi redeschide procesul de partaj pentru ceasul de aur Longines, fiindcă în 2004-2005, când s-a făcut partajul ceasului Longines(subtilizat, înfăşurat în scoci, când tatăl lui POE murise, s.n.), Ion Poenaru şi-a păcălit fratele şi a depus în instanţa de judecată o expertiză în care ceasul avea o valoare de doar… 2.400 RON.” Iată suficiente dovezi, credem, ale faptului că ec. Ion Poenaru demonstrează, pe zi ce trece, că este un „geniu” financiar. Un prestidigitator precum era cândva Maestrul din arenele circului Iozefini al finanţelor mondiale. (Va urma)
Ion Predoşanu

Pentru a vedea declaraţiile de avere daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here