ANI îl caută pe Nicu Daviţoiu la contracte

196

IMG_9958Agenţia Naţională de Integritate(ANI) l-a luat la ochi pe consilierul municipal PDL, Nicolae Daviţoiu. De altfel, ANI a transmis în scris, recent, Primăriei Târgu-Jiu o solicitare prin care se cereau informaţii în legătură cu contractele pe care consilierul Daviţoiu le are încheiate cu instituţia publică. Se ştie de altfel că Daviţoiu deţine un contract de concesiune a unui spaţiu în Parcul Central al municipiului, unde acesta desfăşoară o activitate comercială. Pedelistul Daviţoiu nu ştia ieri nimic despre demersul ANI făcut la adresa sa.

Şeful organizaţiei PDL Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, totodată consilier municipal, este verificat de ANI care a şi deschis un dosar pe numele său. Conducerea Primăriei Târgu-Jiu a şi confirmat de altfel că ANI a solicitat informaţii în legătură cu contractele încheiate de afaceristul Nicu Daviţoiu şi instituţia publică. Până ieri informaţiile în cauză nu au fost transmise Agenţiei Naţionale de Integritate dar specialiştii primăriei caută să întocmească răspunsul pe care este obligat să îl transmită către ANI.

“Contractul cu Primăria Târgu-Jiu l-am încheiat în 2006”

Contactat telefonic, deoarece Daviţoiu se află în străinătate, consilierul municipal a rămas uimit de acţiunea declanşată de ANI împotriva sa. “Nu ştiu nimic despre acest lucru. Probabil a făcut cineva o sesizare la ANI împotriva mea. Eu contractul de concesiune cu Primăria Târgu-Jiu l-am încheiat în anul 2006, pe perioada când nu eram consilier municipal. Nu îmi este teamă de această verificare deşi nu am mai intrat niciodată în vizorul ANI”, a declarat uimit Nicolae Daviţoiu.

Contractul în cauză a fost concesionat înainte de câştigarea mandatului de consilier local de către Daviţoiu, dar în timpul mandatului său, comisia de urbanism din care făcea parte, a aprobat autorizaţia de construcţie pentru modernizarea spaţiului comercial, fostă cofetărie.

Coincidenţă sau nu?!

Demersul împotriva lui Daviţoiu apare în mod ciuda tocmai la câteva zile după ce conducerea organizaţiei PDL Gorj anunţa că are nemulţumiri în legătură cu activitatea consilierilor democrat-liberali cărora nu li s-a auzit vocea în Consiliul Municipal Târgu-Jiu. S-a bătut mai mult monedă pe activitatea consilierului municipal Liviu Cîlniceanu, dar nici activitatea lui Daviţoiu nu a fost ocolită de critici.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here