Ani de pușcărie pentru că și-a înjunghiat mortal prietenul

746

Verdict al magistraților gorjeni în cazul tânărului de 25 de ani care în februarie anul trecut și-a înjunghiat mortal prietenul, iar apoi a filmat întreaga scenă și a transmis-o pe Facebook, ulterior nici lui nevenindu-i să creadă că a fost în stare de așa ceva. Alexandru Cristofer Laza a pus pe seama băuturii faptul că i-a luat viața lui Cristian, zis „Pascolo”, cel mai bun amic al său. În fața instanței el nu a recunoscut acuzațiile ce i-au fost aduse de procurori, a încercat să se apere și să își dovedească vinovăția, dar ieri a primit o pedeapsă care îl va ține în spatele gratiilor cam un deceniu și jumătate de acum încolo.
„Condamnă inculpatul Laza Alexandru Cristofer la o pedeapsă de 15 ( cincisprezece) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. (…)Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 (cinci) ani. (…)Deduce din pedeapsa stabilită perioada reținerii și a arestării preventive de la 16 februarie 2018 la zi. În baza art. 399 alin.1 C.proc.pen. menține măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat.(…)Dispune confiscarea specială a cuțitului tip baionetă, în lungime totală de 35 cm, având lama în lungime de 23 cm și lățime de 2 cm, având mâner cu plăsele de texolit și gardă circulară tip inel introducere baionetă, având inscripția AK -47 CCCP”, se arată în decizia instanței gorjene.
Magistrații l-au obligat pe criminal să suporte și costurile cu îngrijirea medicală a victimei sale, sumele nefiind deloc unele de neglijat. Clinica de la Târgu Mureș, unde a și murit victima acestui scandal, ar avea de primit aproape 28.000 de lei, la care se vor adăuga dobânzile aferente. Spitalul Județean de Urgență Târgu- Jiu are și el de încasat peste 3000 de lei, plus dobânzi, o sumă apropiată ca valoare fiind dispusă și în cazul cheltuielilor suportate de Ambulanța Gorj pentru îngrijirea victimei lui Laza. Mama lui Pascolo ar urma să primească și ea de la Laza 10.000 de lei despăgubiri materiale și 150.000 de lei daune morale. Inculpatul a fost obligat să achite și statului cheltuieli judiciare în cuantum de 5000 de lei și 1500 de lei către mama victimei sale. Sentința magistraților nu este una definitivă, putând fi contestată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here