Angheloiu şi Orzan, iertaţi de păcatele politice

303
poza angheloiuLiberalii Radu Angheloiu şi Gheorghe Orzan au fost iertaţi de şeful PNL Gorj. Cel puţin asta a susţinut ieri liderul politic, Dan Ilie Morega, care a arătat că i-a acceptat pe cei doi, alături de el la masă din sediul formaţiunii politice, semn că „fiii rătăcitori” ar fi ascultat mustrările şi s-ar fi întors cuminţi acasă.

După ameninţările numeroase cu excluderile din partid, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, şi colegul său, Gheorghe Orzan, par, în opinia lui Morega, că ar fi revenit cu picioarele pe pământ şi ca atare au fost astfel iertaţi de păcatele politice, care le-au atras antipatia mai multor membri liberali. Potrivit lui Morega, Orzan poate candida acum liniştit la şefia filialei, iar Angheloiu poate să rămână nederanjat pe scaunul de vicepreşedinte.
Morega vrea un nou mandat de preşedinte
Dan Ilie Morega, actualul preşedinte al PNL Gorj va candida încă o dată la şefia filialei pe care o coordonează. Acesta nu renunţă la funcţia pe care o are în prezent spunând că are destul de multe motive ca să candideze. Pe liderul judeţean liberal nu-l deranjează concurenţa. „Aştept cât mai mulţi să se înscrie ca şi contracandidaţi pentru că este o dovadă în plus că în partid există democraţie şi că nimeni nu este obstrucţionat de Morega sau de altcineva în partid. Dacă încearcă cineva avem prevederi statutare chiar de excludere din partid, mai ales dacă e vorba de candidatura vreunui coleg”, declara, ieri, Dan Ilie Morega. Liderul penelist a anunţat însă că nu va permite organizarea de campanii interne din partea candidaţilor la şefia organizaţiei. „Pentru alegeri nu se va face nici un fel de lobby în teritoriu. În Opoziţie trebuie să fim uniţi mai mult ca oricând”, a completat Morega.
De la trădare, în apărare?
Până acum, singurul care încearcă să-l combată pe Morega în faţa colegilor de partid pentru preşedinţia PNL Gorj este consilierul judeţean Gheorghe Orzan. Candidatura acestuia se dovedeşte, în final, a fi una doar de formă, neavând la bază concurenţa politică, susţin unii dintre liberalii apropiaţi lui Morega. Cu toate acestea liberalul vizează, în acelaşi timp, două funcţii în cadrul filialei, cea de preşedinte şi cea de membru în Biroul Permanent. Prin candidatura depusă, Orzan vrea, în opinia acestora, să demonstreze, că există democraţie în partid. „Referitor la candidatura mea, aş vrea ca nimeni să nu o perceapă ca pe un moft sau o ambiţie împotriva lui Morega. Este un rezultat al celor 10 ani de activitate politică a mea, este un act care demonstrează democraţie într-un partid chiar şi în Gorj”, susţine Orzan.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here