Angajatorii, contactaţi pentru bursa locurilor de muncă

212

Picture 068Salariaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj desfăşoară în aceste zile o serie de acţiuni de contactare a agenţilor economici în vederea depistării unui număr cât mai mare de locuri de muncă vacante, din diverse domenii de activitate, care să fie oferite participanţilor la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul va avea loc în Târgu-Jiu, la Casa de Cultura a Sindicatelor, în data de 27 aprilie a.c., începând cu ora 10:00.

Prin organizarea acestei acţiuni se va oferi posibilitatea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a sta faţă în faţă cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis, scopul final fiind angajarea unui număr cât mai mare de persoane pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale. „Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de profesii, până la această dată au fost contactaţi peste 50 de agenţi economici. Dintre aceştia, 10 şi-au confirmat participarea la această bursă, ei oferind un număr total de 141 de locuri de muncă, din care 10 pentru persoanele cu studii superioare. Dintre meseriile solicitate de către angajatori care vor fi tranzacţionate în cadrul bursei de locuri de muncă menţionăm inginer constructor, inginer hidrotehnic, economist, confecţioner îmbrăcăminte, zidar, zugrav, faianţar, tâmplar, dulgher, fierar betonist, electrician, instalator, maistru constructor, agent asigurări, inspector asigurări, vânzător, gestionar, agent pază, brutar, bucătar, barman, ospătar, ajutor ospătar, spălător vase, electromecanic, sudor, lăcătuş mecanic, muncitor necalificat în diferite domenii de activitate”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

Succes data trecută

În perioada următoare, până în data de 26 aprilie 2012, va continua acţiunea de contactare a agenţilor economici astfel încât un număr cât mai mare de locuri de muncă, din cât mai diverse domenii de activitate, să fie oferite celor care vor participa la această bursă de locuri de muncă. „În contextul socio-economic actual, toţi angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt invitaţi să participe la această Bursă Generală a Locurilor de Muncă, informaţii suplimentare privind modul de organizare şi desfăşurare a acesteia putând fi obţinute de la sediul instituţiei noastre din Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1, birou numărul 4, unde pot fi depuse şi ofertele privind locurile de muncă vacante pe care le vor oferi în cadrul acestei burse de locuri de muncă”, a precizat şeful instituţiei judeţene. La Bursa Generală a Locurilor de Muncă din aprilie 2011, au participat 687 de persoane de toate vârstele care se aflau în căutarea unui loc de muncă. Din aceştia, 31 au fost angajaţi pe loc, iar alţi 361 au fost programaţi la interviuri şi probe de lucru. Din cele 517 locuri de muncă vacante oferite de firmele prezente la Bursa de anul trecut, 20 de joburi erau menite pentru absolvenţii de studii superioare în meseriile de economişti, consilieri economici, ingineri constructori. Restul de 497 de job-uri vacante prezentate în 2011 la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au fost pentru candidaţii cu studii medii şi pentru necalificaţi, cele mai multe fiind pentru confecţioneri îmbrăcăminte, lucrători în construcţii, zidari, tencuitori, tâmplari, dulgheri, parchetari, bucătari, ospătari.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here