Angajatori din Gorj, amendaţi pentru nerespectarea termenului de depunere a REVISAL

265

28.000 lei au aplicat inspectorii din cadrul Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, pentru nerespectarea de către angajatori a termenului legal de depunere a registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic “REVISAL”. De asemenea oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 şi la angajatorii care nu au respectat prevederile legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

Inspectorii din cadrul ITM Gorj au desfăşurat 26 de acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. 25 dintre acestea au vizat identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare în care nu au fost depistaţi angajatori prestând munca la negru. “Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale la 5 angajatori, din care 4 sunt amenzi în valoare de 28.000 lei, motivul principal fiind nerespectarea de către angajatori a termenului legal de depunere a registrului în format electronic – “REVISAL”, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.

Stingătoare auto expirate
În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă s-au depistat 36 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000. de lei. “Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării şi funcţionării comitetului de securitate şi sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirate”, a mai menţionat Romanescu.

Controale şi la transportatorii rutieri
În aceeaşi perioadă s-a desfăşurat şi Campania Naţionala privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în munca. Au fost efectuate 19 controale în care au fost depistate 36 de neconformităţi. Pentru cele descoperite inspectorii au sancţionat 14 angajatori cu amenzi contravenţionale în valoare de 16.000.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here