Angajații UATAA fără salarii, președintele de ședință al CL Motru a plecat la mare

3094

120 de angajați ai UATAA Motru sunt fără salarii de aproape o lună de zile. De asemenea, aceștia nu și-au primit nici tichetele de masă, lucru ce i-a nemulțumit pe angajați, având în vedere că salariile lor sunt foarte mici și nu pot economisii nimic pentru astfel de situații.

Sindicatul UATAA a informat primarul și CL Motru de situația delicată a angajaților și a programat astăzi o întâlnire cu autoritatea locală și cu consilierii, la sediul uzinei. La ora 14.30, primarul Cosmin Morega a onorat invitația, edilul fiind și singurul care a ascultat doleanțele angajaților, lăsați fără drepturi salariale. În fața primarului, salariații s-au arătat nemulțumiți că UATAA este într-o situație grea, că nu au bani, că sunt speriați că își vor pierde locurile de muncă dar și că unitatea, fără sprijin guvernamental, va ajunge in faliment.

Angajații i-au cerut primarului rectificare de buget pentru a putea fi plătite salariile restante, ocazie cu care au aflat că nici măcar hotărârea de CL, adoptată săptămâna trecută, ce viza o alta rectificare de buget nu a fost semnată de președintele CL, liberalul Sorin Iovan, adjunct la EMC Motru, care este în concediu la mare. Oamenii au spus că, fără echivoc, pe respectivul nu îl interesează soarta UATAA ori a cetățenilor care sunt beneficiarii hotărârilor de CL, ce vizau vânzarea unor apartamente.

Liberalii au făcut un drum la mare pentru o semnătură!

În schimb, hotărârea de CL ce vizează înlocuirea lui GIgel Jianu cu supleantul Nicolae Rușet, pentru a nu ieși din termen, a fost semnată de către Iovan pe litoral. PNL Motru a trimis, mai exact, soli, direct la președintele de ședință, la mare, doar pentru această hotărâre nu și pentru restul actelor rămase nesemnate

Dacă mai erau dubii, liberalii demonstrează încă o dată că nu îi interesează decât funcții politice, administrative ori de aleși locali și mai puțin soarta UATAA, a celor cu apartamentele și, în general, soarta comunității.

Pe ordinea de zi a ședinței de CL Motru au fost, de altfel, 22 de proiecte importante, care sunt nesemnate de joi de către Iovan, singura semnata pe malul mării fiind cea cu schimbarea lui Jianu cu Rușet.

Angajații UATAA sunt nemulțumiți și spun că vor face chetă și se vor deplasa pe litoral să le semneze și lor rectificarea liberalul Iovan.

Se cer 9,2 milioane de lei pentru UATAA!

În urma discuțiilor de azi, angajații UATAA membri de sindicat, primarul și poate și conducerea, vor fi prezenți la București, la Comisia de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, pentru a susține solicitarea financiară din partea primăriei pentru UATAA, de 9,2 milioane, bani fără de care, această unitate nu va putea rezista în următoarele luni.

Cu toții au spus că vor face demersuri către membrii acestei comisii, indiferent de culoarea politică, pentru a găsi înțelegere iar în al 12- lea ceas să fie acordat sprijinul necesar societății.

Directorul uzinei, Drăghici, s-a arătat nemulțumit că și anul trecut a primit asigurări din partea liderilor de partid că va primi UATAA suma solicitata până la finalul lui 2020, lucru care nu s-a întâmplat.

Mai mult, chiar și discuțiile cu Cîțu legate de soluțiile pentru UATAA, cu ocazia alegerilor din PNL Gorj, s-au dovedit, până în prezent, tot o minciună.

Singura salvare a UATAA este sprijinul financiar din partea Guvernului dacă acest lucru se dorește. Reamintim faptul că anual, indiferent de partidele aflate la guvernare, UATAA a beneficiat de sorijin pentru subvenție și pierderi induse, lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimul an.

De altfel, fostul primar Jianu a spus la un post de radio că trebuie închisă actuala societate și trebuie redeschisă alta, lucru contrar legii. Jianu a arătat astfel că știe că UATAA se îndreaptă spre faliment cu actuala conducere, considerând că aici mai poate fi aplicată doar soluția de la societatea de distribuție a agentului termic pentru locuințele din Craiova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here