Angajaţii Spitalului Sadu au fost redistribuiţi la alte unităţi

113

IMG_2963Peste 40 de salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu au fost redistribuiţi, ieri, la alte unităţi sanitare din judeţul Gorj. Oamenii au aşteptat ore bune la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru a fi siguri că nu rămân fără un loc de muncă.

Transformarea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu în cămin de bătrâni a devenit o realitate; de la 1 aprilie nu a mai fost nici picior de pacient acolo, ultimele internări fiind făcute în data de 27 martie cu precizarea că se fac doar pentru trei zile. La spitalul de la Sadu a mai rămas doar paznicul. De altfel el era singurul om care se afla ieri la spital, restul angajaţilor fiind la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, unde aşteptau să fie repartizaţi la alte unităţi din judeţ.

Lacrimi de disperare

IMG_3056Pe faţa zecilor de infirmiere şi asistente, prezente la DSP Gorj, încă de ieri dimineaţă, se citea deznădejde. Când începeau să vorbească despre situaţia în care se află spitalul unde până zilele trecute îşi desfăşurau activitatea, dar şi când se gândeau la copiii pe care îi au acasă, infirmierele începeau să plângă. Lacrimi de disperare le şiroiau pe faţă şi se rugau să nu rămână fără loc de muncă. „Nici nu contează unde prindem repartiţie. Vrem doar să nu rămânem pe din afară. Pe noi, cele mai în vârstă, nimeni nu ne vrea. Eu am doi copii acasă. Ce mă fac eu dacă rămân fără serviciu?”, spunea, plângând, o îngrijitoare de la Sadu.

Toată lumea a fost redistribuită

Redistribuirea angajaţilor Spitalului Sadu s-a făcut pe parcursul mai multor ore, însă stresul şi emoţiile trăite se pare că au meritat, fiecare persoană primind un loc la o altă unitate. „Deocamdată i-a redistribuit pe toţi, adică tot ce s-a putut redistribui şi eu consider că toată lumea ar trebui să fie mulţumită. Eu am vrut să fac mai mult decât o simplă redistribuire, să fac lucrurile bine; în acest sens, am organizat o întâlnire, pe data de 1 aprilie, cu toţi factorii de decizie în această problemă: preşedintele Consiliului Judeţean, primari, reprezentanţi ai CJAS, directori de spitale, lideri sindicali. Cu toţii am discutat şi ne-am consultat, pentru a lua cea mai bună decizie cu privire la aceşti oameni”, a explicat Mariu Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

De azi, redistribuiţii îşi încep activitatea

Redistribuirea personalului Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu s-a făcut pe posturile vacante ale fiecărei unităţi sanitare din judeţ. De astăzi, după cum a confirmat şi directorul DSP Gorj, aceşti oameni îşi încep activitatea la noile lor locuri de muncă: „de mâine (n.r.: astăzi) ei îşi încep activitatea”. Tot în această zi managerii unităţilor spitaliceşti îşi vor da OK-ul, sau nu, pentru noii veniţi. Totuşi, Boeriu speră să nu existe probleme, deoarece, „au fost consultaţi toţi factorii de decizie, inclusiv sindicatele. La redistribuire au fost şi Valentin Popa, liderul de la „Sanitas” şi domnul Măruţă de la Sindicatul „Sănătatea”; deci sindicatele au fost prezente. De asemenea, m-am consultat şi cu managerii spitalelor la şedinţă, dar şi telefonic cu cei care nu au putut fi prezenţi”.

Astăzi situaţia personalului redistribuit se va clarifica şi se va şti exact în ce măsură problemele acestuia se vor rezolva, sau nu. Vom reveni cu amănunte.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here