Angajații SJU Târgu-Jiu au solicitat demisia managerului Capotă

261

Un nou protest spontan a avut loc, luni dimineața, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Pe lângă revendicările privind sporurile, protestatarii au cerut și demisia managerului Gigel Capotă. Acesta se afla la București, în timpul protestului, însă a declarat, telefonic, că nu înțelege atitudinea salariaților unității.

Angajații Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, care au protestat, ieri, în curtea spitalului din strada Progresului, au solicitat plata 100% a sporului de continuitate (pentru zilele de sâmbătă și duminică), acordarea sporului pe secții să se facă în mod echitabil, iar la gărzile medicilor să fie plătit sporul la nivelul celui dinaintea aplicării noului regulament. Mai mult decât atât, protestatarii au cerut demisia managerului Gigel Capotă, pe motiv că a întocmit regulamentul de sporuri preferențial, iar directorul medical nu și-a dat avizul. De altfel, doar directorul medical, Diana Țâștea Marcoci, a venit în fața protestatarilor, anunțându-i că managerul se află la București și confirmând că ea nu și-a pus semnătura pe acel regulament.

Capotă: “Nu înțeleg atitudinea și nemulțumirea celor care au protestat”
Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, s-a deplasat la București, ieri dimineață, fiind așteptat la Guvern pentru a clarifica problema sporurilor. Contactat telefonic, acesta a declarat că nu își explică reacția subalternilor protestatari. “Nu înțeleg atitudinea și nemulțumirea celor care au protestat, întrucât am fost deschis și le-am explicat că aceasta a fost soluția găsită pentru luna martie și urmează ca în luna aprilie să facem corecțiile necesare, în funcție de veniturile realizate pentru ca nicio persoană să nu câștige mai puțin decât în luna februarie. De altfel, prim-ministrul ne-a solicitat prezența la Guvern, astăzi (n.r. – ieri), pentru a clarifica anumite probleme privind aplicarea în practică a prevederilor Legii salarizării unitare și a regulamentului de sporuri, întrucât orice lege nouă, când o pui în practică pot apărea sincope, dar ea este perfectibilă”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here