Angajaţii SJA Gorj aşteaptă salariile majorate

128

IMG_3417Începând cu 1 iunie, salariile bugetarilor sunt majorate cu 8 procente. Salariaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, la fel ca toţi angajaţii de la stat, aşteaptă cu nerăbdarea luna iulie, când vor încasa venituri puţin mai mari. Conducerea SJA Gorj speră să mai primească bani şi pentru fondul de salarii, dată fiind majorarea cu 8%.

Reducerile salariale impuse de fosta guvernare au afectat întreg sistemul bugetar. Şi angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj au simţit măsurile de austeritate. Deşi au câştigat mai puţin, volumul de muncă a crescut, în condiţiile în care angajările în sistem au fost blocate. Chiar şi aşa, ei au continuat să lucreze neîntrerupt, fiind mereu puşi în slujba cetăţeanului, salvând vieţi, aşa cum au făcut de când s-au angajat în sistem. La ora actuală, salariaţii SJA Gorj sunt la zi cu salariile. Vestea că acestea se majorează de la 1 iunie i-a bucurat nespus; ei aşteaptă acum să încaseze salariile majorate, primul fiind cel din iulie.

Niculescu: „Sperăm să crească şi fondul de salarii”

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj susţine că se reuşeşte acordarea la timp a salariilor datorită bunei gestionări a bugetului. Din acest motiv, se speră ca odată cu majorarea salarială să crească şi fondul de salarii. „Deocamdată ne descurcăm cu banii de salarii pentru că am gestionat bugetul de aşa natură încât să ne ajungă banii. Aşteptăm majorările de 8% şi sperăm să crească şi fondul de salarii”, a mărturisit Marinică Niculescu, SJA Gorj. Cât priveşte activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, aceasta se desfăşoară în condiţii normale, fiind asigurat combustibilul pentru deplasări, autosanitare şi echipaje pregătite să intervină oricând, la orice solicitare. Ar mai fi nevoie de personal, însă angajările în sistem sunt încă blocate, iar dacă s-ar debloca ar fi nevoie şi de majorarea bugetului unităţii pentru a fi posibilă angajarea de personal.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here